Hjertet Ikast - Aktivitetspark. C.F. Møller. Photo: Adam Mørk

Hjertet Ikast - Aktivitetspark

«Hjertet» er Ikasts nye aktivitets- og samlingspunkt, og det summer av liv med elever fra International School Ikast-Brande og mange andre brukere som benytter seg av flerbrukssalen, refleksjonsrommet, streetsporthallen med mer.
 Hjertet Ikast - Aktivitetspark. C.F. Møller. Photo: Adam Mørk
Fakta

Byggherre

Ikast-Brande Kommune, International School Ikast-Brande, Realdania og Lokale og Anlægsfonden

Adresse

Ikast, Danmark

Omfang

37 500 m²

År

2015-2018

Entreprenør

KPC

Ingeniør

Ingeniør'ne

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

Kunstner

Kjerstin Bergendal, Cai-Ulrich von Platen, Jørgen Carlo Larsen

Aktivitetsparken rundt hele bygningen er et dynamisk og bærekraftig utformet landskap som knytter Hjertet sammen med de omkringliggende skolene og gir rom for aktiviteter rundt hele bygningen. Disse er basert på brukernes ønsker og behov, og de kan brukes i samspill med husets indre, eller uavhengig av det.

Aktivitetsparken og selve aktivitetene er utformet for å være så fleksible og romslige som mulig. På den måten tilstrebes minimum en dobbeltfunksjon, og gjerne flere funksjoner i hver aktivitet. Sammensetning og design skal inspirere til uformelle møter, spontane organiseringer og vennskap på tvers av alder, nasjonalitet og forutsetninger. Aktivitetene inkluderer blant annet skate- og BMX-anlegg, løpebakke, sykkel-pumptrack, multibane, sandkasse med volleyball, utefitness og parkour, petanquebane og bålplass.

Prosjektet blir et naturlig skille rundt Hjertet mellom et urbant landskap langs hovedveien Vestergade og et grønnere landskap mot fredet skog og jorder mot sør, rundt en ny innsjø av regnvann. Dette skillet avspeiler områdets topografi, og forsterkes av aktivitetenes plassering i relasjon til Hjertets aktiviteter, slik at de intensive og mer bråkete aktivitetene ligger langs Vestergade og streetsporthallen mot nord, mens mer langsomme og rolige aktiviteter ligger ned mot skogen, med utsikt over jordene mot sør.

Les mer

Flere prosjekter | Sport/Landskap

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.