Lyngby Stadion. C.F. Møller

Lyngby Stadion

Revitalisering av stadionområdet med modernisering og oppgradering av eksisterende stadion, nytt helsehus, nye eldre- og ungdomsboliger og grøntområder, som er godt tilpasset byens eksisterende kvaliteter og uttrykk.
 Lyngby Stadion. C.F. Møller
Fakta

Byggherre

Lyngby Stadion & Venner ApS

Adresse

Kongens Lyngby, Danmark

Omfang

13500 m² (6800 m² Student Housing, 4000 m² Senior Housing, 2700 m² Commercial space)

År

2021

Byggherrerådgiver

Norstad Development

Ingeniør

MOE

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

Lyngby Idrætsby er omgitt av DTU Campus med mange studenter og Fortunbyen, som er et klassisk boligområde preget av gul murstein og en grønn park. Revitaliseringen av Idrætsbyen moderniserer og oppgraderer stadion for å kunne håndtere kamper i Danmarks beste fotballiga og styrker dagliglivet og forholdet til naboene med helsesenter med seniorboliger i etasjen over og nye ungdomsboliger.

Fokus på fellesskapet

Helsehuset ligger i en plan og moderniseringen skaper kortere transportavstander for de ansatte og et tydelig skille mellom offentlige og kontrollerte områder. Et indre grønt gårdsrom skaper sammen med takvinduer gode dagslysforhold inne, og sikrer pasientenes privatliv gjennom sensitive funksjoner. Seniorboligene har felles balkonger, felles grønt gårdsrom og fellesrom som skaper et godt grunnlag for at beboerne kan møte hverandre, likesom det er passasje for naboene å møte og samtidig tilrettelegge seg personlig med planter. Boligene er lyse og i forlengelse av stuen er det også egen balkong. Studioleilighetene er delt inn i tre bygg som er forbundet med en lett konstruksjon med rømningstrapp og heis. Alle bygg har fellesrom i hver etasje, og alle etasjer har vinterhage og åpen terrasse i den lyse forbindelseskonstruksjonen.

En ny stadiontribune, tildekking av eksisterende, nye VIP-salonger og forretningslokaler er en del av moderniseringen. Inngangen til stadion og helsesenter er sammen med butikker, fansone, ny kafé og klubbhus plassert i første etasje vis-à-vis eksisterende svømmehall og idrettshall, noe som gjør strekningen livlig og attraktiv for gående. Sammen med ungdomshuset like ved klubbhuset, treningsbaner, friidrettsbaner, Lyngby Handelsskole og DTU revitaliseres dermed området med liv hver dag i uken med både ungdom og seniorer. En kledning av modulære metallrammer og paneler med deler av strekkmetall skaper et sammenhengende fasadeuttrykk. Alle nye tak etableres med grønne tak for å maksimere biologisk mangfold i området.

Les mer

Flere prosjekter | Sport

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.