Rammeavtale SGA Fastigheter Stockholm Globe Arena Fastigheter AB. C.F. Møller. Photo: Pixprovider / SGA Fastigheter

Rammeavtale SGA Fastigheter Stockholm Globe Arena Fastigheter AB

C.F. Møller Architects yter arkitekttjenester i henhold til en fireårig rammeavtale for utvikling av SGA Fastigheters eiendomsportefølje, som primært består av stadioner, men også omfatter boliger, kontorer og handel.
Fakta

Byggherre

Stockholm Globe Arena Fastigheter AB

Adresse

Stockholm, Sverige

År

2017

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Hovedoppgaven til Stockholm Globe Arena Fastigheter AB (SGA Fastigheter), eid av Stockholm kommune, er å eie, administrere og utvikle stadioner i Globe-området, som inkluderer Tele2 Arena, Avicii Arena (tidligere Globen), inkludert SkyView, Hovet, Annexet og underholdningsdestinasjonen Tolv Stockholm. I tillegg eier SGAF grunnen, som etter planen skal bygges ut i løpet av de neste ti årene til bl.a. bolig, kontor og handel. Rammeavtalen omfatter prosjekteringsoppgaver med sikte på å utvikle og forbedre SGAFs eiendomsportefølje, prosjektere ombyggings- og byggeprosjekter og rådgi SGAF om eiendomsrelaterte oppgaver.

Den største endringen de neste årene vil være integreringen av arenaområdet i det nye Slakthusområdet, som er et av Stockholms største utbyggingsprosjekter, og vedlikeholdsarbeidet ved Aviici Arena. Med en diameter på 110 meter og et tak på 85 meter er Aviici Arena verdens største sfæriske bygning. Arenaen ble innviet i 1989 og er tegnet av Berg Arkitektkontor (siden 2007 del av C.F. Møller Architects).

Les mer

Flere prosjekter | Sport

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.