Stockholm Globe Arena (Avicii Arena). C.F. Møller. Photo: Nikolaj Jakobsen

Stockholm Globe Arena (Avicii Arena)

Globen er en innendørs multiarena med plass til 16 200 tilskuere. Arenaen er en fredet bygning og verdens største klodeformede bygning. Globen-området skal moderniseres for å gi bedre opplevelser og forretningsmuligheter.
 Stockholm Globe Arena (Avicii Arena). C.F. Møller
Fakta

Byggherre

City of Stockholm

Adresse

Stockholm, Sverige

Omfang

165 000 m²

År

1985-1991, 2009-

Entreprenør

HovetByggarna - Siab, ByggPaul och ABV

Ingeniør

J&W (numera WSP)

Arkitekt

C.F. Møller Architects (tidl. Berg Arkitektkontor, siden 2007 en del av C.F. Møller Architects)

Landskap

Sture Koinberg Landskapsarkitekter

Andre samarbeidspartnere

Tunemalm Akustik

Premiering
Premiering
  • IAKS Award, Bronze. 1993
  • European Award for Steel Structures. 1989
  • Nordiskt Plåtpris. 1989
  • Silverbalken. 1989
  • Svenska stålbyggnadspriset. 1989

Ifølge forslaget, som skal fremmes for bystyret for vedtak våren 2022, skal Globens stadionplass utvikles for å gi en opplevelse av høy kvalitet uavhengig av arrangementstype og publikumsstørrelse. Den unike sfærefølelsen vil forbli for arrangementer som passer dette miljøet, og for mer intime arrangementer kan arenaen reduseres. Tribunen på toppen under taket skal rives og erstattes av moderne bokser og arrangementsrom, noe som bringer publikum nærmere arenagulvet og gir en bedre visuell opplevelse og nærhet til forestillingen. Ombyggingen forventes å være ferdig våren 2025, og den første store begivenheten som ønskes velkommen på stadion vil være verdensmesterskapet i ishockey for menn.

Konseptet for modernisering av arenaen er utviklet av HOK, som sammen med Legends og Schlaich Bergermann Partner har fått oppgaven av SGAF. C.F. Møller Arkitekter bistår i prosjektet med sin kompetanse og kunnskap om det unike bygget som byggherrestøtte for SGAF og i prosjekteringen som lokal arkitekt for HOK.

En av de beste arenaene i verden

Globen, offisielt Avicii Arena (tidligere Ericsson Globe og Stockholm Globe Arena), ble innviet i 1989 og er en del av et kompleks med hotell, kontorbygg, parkeringsplass, park og kjøpesenter.

I tillegg til Globen omfattet oppgaven de omkringliggende bygningene. Arkitektarbeidet har omhandlet idébegrep, etablering av konkurransegruppe, konkurranseforslaget, lokalplan, bygg og interiør og designmanual. Arenaen regnes for å være en av de beste i verden og er en av de mest kjente silhuettene i Stockholms skyline. Med en diameter på 110 meter og 85 meter til taket er arenaen verdens største klodeformede bygning.

C.F. Møller tegnet i 2009 en attraksjon for Globen: To glassgondoler, som tar besøkende til toppen av bygget og gir 360-graders utsikt over Stockholm og innløpet fra skjærgården.

Les mer

Flere prosjekter | Sport/Renovering & Transformasjon

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.