VB Klubhus og Træningsbaner. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer

VB Klubhus og Træningsbaner

Vejle Boldklubs nye klubbanlegg i skogbrynet ved Bredal Kær omfatter seks fotballbaner, hvorav to baner med lys samt nytt klubbhus og garderobefasiliteter. Treningsanlegget er helt unikt siden det er integrert i det omkringliggende landskapet og skogsområdet.
 VB Klubhus og Træningsbaner. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer
Fakta

Byggherre

Vejle Boldklub

Adresse

Vejle, Danmark

Omfang

84 000 m2, herav 2000 m2 klubbhus, 10.000 m2 vei- og p-anlegg

År

2007-2011

Ingeniør

Hundsbæk & Henriksen

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

Premiering
Premiering
  • Vejle-prisen. 2011

Det vesentlige har vært å skape gode og logiske oversiktsforhold mellom klubbfasiliteter og baner: Klubbfasilitetene er sentralt plassert i anlegget ved de to opplyste oppvisnings- og treningsbanene. Herfra er det fra kafeteriaen og lokalene i 2. etasje, samt fra takterrassen, god utsikt over både oppvisningsbaner og de andre treningsbanene som brer seg som en vifte i landskapet. Banene er plassert i vifteform for å skape kiler mellom banene. De kan brukes til keepertrening, sparke- og headeteknikk m.m.

Bygningen er omgitt av lette gangbroer. De skal sikre optimal flyt mellom de to etasjene og gode inngangsforhold til alle fasiliteter, uavhengig av hverandre.

Bygningen består av moduler, og tanken er at man kan utvide med flere moduler, på samme måte som anlegget kan utvides med flere baner. PÅ sikt skal bygningen samle ulike brukere under samme tak: Amatør- og elitefotballspillere, idrettsbarnehager og administrativt personale. Det gir en mer optimal utnyttelse av fasilitetene, siden gruppene bruker området forskjellig og på ulike tider av døgnet.

Les mer

Flere prosjekter | Sport

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.