Villa Araca. C.F. Møller. Photo: Kirstine Mengel

Villa Araca

På toppen av en bakke i Hillerød ligger villaen Araca, med utsikt til det storslåtte Frederiksborg slott og slottets hager.
 Villa Araca. C.F. Møller. Photo: Kirstine Mengel
Fakta

Byggherre

Anders Hjort

Adresse

Hillerød, Danmark

Omfang

330 m²

År

2014-2016

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Siden villaens hage ligger tett inntil en offentlig sti, er villaen utformet med tanke på å skjerme hagen mot forbipasserendes blikk, samtidig som det åpnes opp for utsikten til slottet.

Villaen har en Z-form både i plan og i snitt. Z-formen fører beboerne fra en innovervendt første etasje opp til en utovervendt andre etasje, som munner ut i et stort glassparti med balkong. Herfra kan man se utover den offentlige stien og mot slottet.

I villaens forlengelse mot sørvest ligger det en privat uteplass som er omkranset av en mur. Uteplassen har et kjøkkenallrom på den ene siden og et kombinert bibliotek og oppholdsrom på den andre siden. Både kjøkkenallrommet og biblioteket har store glasspartier ut mot hagen. De store glasspartiene gir en fornemmelse av at uteplassen fortsetter i en ubrutt forlengelse av de to rommene. Når glasspartiene åpnes om sommeren, får man en opplevelse av at inne og ute går i ett med hverandre.

I forlengelsen av hovedbygningen ligger det en lav fløy som rommer soverom, baderom og en garasje. Koblingen mellom de to bygningene gir inntrykk av at villaens plan er formet som en Z.

Fasaden er laget av lysegul murstein og har mørkegrå vinduer. Muren som omkranser uteplassen, er også laget av lysegul murstein, noe som får bygningen til å fremsto som én stor, brettet skulptur.

Les mer

Flere prosjekter | Villaer

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.