Hytte Slottsvika. C.F. Møller. Photo: Sandra Aslaksen

Hytte Slottsvika

Den moderne norske hytten Slottsvika er oppført bare 50 meter fra vannet ved skjærgården. Baksiden av hytten grenser opp mot en 15 meter høy fjellformasjon, mens forsiden ligger mot vannet og skjærgården. Her har ønsket vært å la den enkle designen trekke panoramautsikten over fjorden inn i alle fellesarealer i hjemmet.
 Hytte Slottsvika. C.F. Møller. Photo: Sandra Aslaksen
Fakta

Byggherre

Familien Kiste Bryne

Adresse

Vesterøya, Sandefjord, Norge

Omfang

92 m²

År

2005-2014

Ingeniør

Walter Jacobsen

Arkitekt

C.F. Møller Architects / Dahle & Breitenstein AS

Hytten Slottsvika erstatter to eldre, mindre hytter som stod på tomten tidligere. På den lange, slanke tomten kiler den nye hytten seg inn i det skrånende landskapets form og farger med sin kompakte form av tre. Ett av de viktigste rommene finner vi på baksiden av hytten, mellom det 15 meter høye svaberget og hytten hytten, hvor det skjermede terrasseområdet varmes opp i løpet av dagen og gjør sommerkveldene ekstra varme og lange. Inne blir fjellveggen et unikt bakteppe til kjøkken og spisestue.

En spesiell detalj er loftstuen som stikker opp nesten som et styrehus midt på huset. Den er designet for å få beboerne så tett på de naturskjønne omgivelsene som mulig med 180 graders utsikt over skjærgården og solnedgangen.

Les mer

Flere prosjekter | Trebygg/Villaer

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.