Villa Rypen. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer

Villa Rypen

Villa Rypen er en enetasjes enebolig plassert i et skogbryn i Aarhus. Inspirert av den unike tomten inviteres skogen inn, og med et enkelt grep strekker huset, med terrasser, seg mot skogens store trær, men også mot hagen. Årstidene kommer tett på, både fra husets oppholdsrom og fra de vakre treterrassene.
 Villa Rypen. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer
Fakta

Byggherre

Fortrolig

Adresse

Aarhus, Danmark

Omfang

158 m²

År

2016

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Store vinduspartier i et fortannet formspråk sikrer lys fra flere verdenshjørner, og utsikten mot skogen rammes vakkert inn og danner et unikt bakteppe for husets oppholdsrom. Villa Rypen er fleksibelt innredet rundt et gjennombelyst og sentralt stue- og kjøkkenrom. Rommet har tilgang til sør- og østvendt terrasse mot hagen til nord- og vestvendt terrasse mot skogen. Huset kan innredes etter en families skiftende behov, og rommene mot skogen kan stenges av med skyvedører. Huset kan bygges med flere lyse oppholdsarealer og tre rom mot øst.

Husets mursteinsfasade gir flott samspill med skogens skiftende nyanser, og materialets brente glød gir en vakker tilhørighet til naturen. Takterrassene forlenger oppholdsrommene visuelt og gir en følelse av meget god plass. Vinduspartiene fra gulv til tak ut mot terrassene gir en følelse av at rommet fortsetter og smelter sammen med uterommet.

Les mer

Flere prosjekter | Villaer

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.