Villa E. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer

Villa E

Villa nord i Aarhus, utført i eksklusive kvalitetsmaterialer og med et unikt detaljnivå og referanser til ikonisk arkitektur.
 Villa E. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer
Fakta

Byggherre

Fortroligt

Adresse

Risskov, Aarhus, Danmark

Omfang

261 m2

År

2020

Entreprenør

Jakob Tømrerfirma A/S

Ingeniør

Tri-Consult

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Andre samarbeidspartnere

Petersen tegl / Krone vinduer

Nord i Aarhus ligger Villa E, bygd i det kuperte parsellhuskvartalet. Konseptet, materialene og detaljnivået er inspirert av ikoniske Aarhus universitet, som også er tegnet av C.F. Møller Architects, og som i dag er en del av den danske arkitekturkanon. Referansen er blant annet synlig i villaens grunnleggende komposisjon som består av fire enkle saltakshus som sammen danner rammen rundt denne familieboligen. Det arkitektoniske hovedgrepet utspiller seg i et større hovedhus. Som konsept er det «løftet opp» på tre mindre hus fordelt over to etasjer.

Sammenhengende helhet

Villaen følger det skrånende terrenget på tomten, der det ut mot veien fører innkjørselen ned under huset til en innbygd garasje og kjeller. En karakteristisk og elegant murtrapp fører opp til inngangen. Derfra kommer man inn i villaens hovedrom, et stort kjøkken og allrom med elegant buet tak som avsluttes i et stort takvindu som gir fantastisk lys. Fra dette samlingsrommet er det direkte forbindelse til fire barne- og ungdomsrom samt et stort vindusparti med utgang til hagen. Kjøkkenet er delvis innebygd i en kjerne av murstein, som er gjennomgående i huset, og som sammen med en motstående sittenisje oppleves som det skulpturelle elementet i dette sentrale rommet.

Via en trapp fra kjøkkenet får man tilgang til villaens stue, som ligger på nivå med hagen. Stuen er åpen mot takåsene, og taket er kledd med lister som fortsetter ut under terrassens tak og danner et overbygd oppholdsrom. Fra stuen kan man ta seg til foreldredelen med soverom, walk in-closet og baderom.

Hvis man beveger seg videre ned trappen, ved den gjennomgående kjernen, kommer man til husets nederste nivå med hobbyrom, teknisk rom, vaskerom og garasje.

Enkle, holdbare og velvalgte materialer

Villaens materialuttrykk bæres av tre primærmaterialer: murstein, eik og naturstein. Rustikk håndlaget murstein i rødlige nyanser brukes på fasader og tak kombinert med stein på gulv, trapper og den indre kjernen. Eik går igjen både ute og inne. Utvendig brukes materialet som lister på skur og porter. Innvendig gir eiken stemningen i villaen en varm glød, og materialet går igjen på vinduskarmer, dører, fast inventar, i tak og gulv, og overalt er det tredetaljer av høy kvalitet. Lys naturstein i husets tre baderom gir rommene et elegant og tidløst uttrykk.

Husets grunnkonstruksjon består av en sokkel av betong, mens resten av huset er oppført som en bærekraftig trekonstruksjon. Villaen er bygd i samsvar med dansk energiklasse 2020.

Villaen oppfyller kravene i de svært ambisiøse energistandardene i Danmark, som beskrevet i Dansk Energiklasse 2020.

Les mer

Flere prosjekter | Villaer

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.