Villa på Sjælland. C.F. Møller. Photo: Jørgen True

Villa på Sjælland

Gjenoppbygging av en nedbrent villa, som er en nytolkning av det opprinnelige engelskinspirerte utrykket i en moderne og mer nordisk utgave.
 Villa på Sjælland. C.F. Møller. Photo: Jørgen True
Fakta

Byggherre

Fortroligt

Adresse

Sjælland, Danmark

Omfang

330 m²

År

2015-2016

Entreprenør

Risskov Tømrer- og Snedkerforretning

Ingeniør

Viggo Madsen

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Etter et lynnedslag og påfølgende total nedbrenning av eiendommen ønsket ikke eierne å bygge opp igjen et hus med torvtak på grunn av brannfaren.

I nytolkningen av bygningen ble det valgt å beholde den klassiske tilnærmingen og den symmetriske tanken bak bygningens komposisjon.

Det nye forslaget er mindre enn det opprinnelige huset, og med oppdeling i hovedhus og sidefløyer virker det mindre dominerende og mer tilpasset størrelsen til bygningene i nærområdet. Samtidig sørger bygningsvolumenes plassering for å fastholde det klassiske landlige preget og samhørigheten med den store tomtens parklignende karakter.

Bygningene plasseres på toppen av tomten fra det opprinnelige huset, slik at de blir en del av den eksisterende konteksten med hage og innkjørsel.

Taket er utført som metalltak med stående falser og innfelte takrenner. Det har blitt brukt patinerte materialer slik at man unngår gjenskinn fra solen.

Fasadene er konstruert med lyst pusset murverk, som brytes opp av modifiserte og miljøvennlige partier av eik med lang holdbarhet.

Alle store glassflater er trukket inn under gesimsen og rammes inn av en klassisk arkadestruktur som demper glassets visuelle fremtoning.

Det sørger for at bygningens fremtoning føyer seg inn som en moderne og klassisk tolkning av det opprinnelige huset.

Les mer

Flere prosjekter | Villaer

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.