Villa B. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer

Villa B

Villa B er en familiebolig som ligger ved østkysten av Jylland med unik utsikt mot havet fra alle rom.
 Villa B. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer
Fakta

Byggherre

Fortrolig

Adresse

Aarhus, Danmark

Omfang

218 m²

År

2016-2018

Entreprenør

Hvorslev Byggefirma

Ingeniør

Tri-Consult

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Komposisjonen består av tre bokser som er forskjøvet på hverandre. Den nederste boksen er skutt inn i en skrent, mens de to andre tilpasser seg de lokale høydereglene og strandlinjen. Husets interiør knyttes sammen av en betongplate som er støpt in situ og som bærer den gjennomgående trappen som forbinder de tre nivåene. Alle primærfunksjoner i huset er plassert rundt dette sentrale elementet. Trappen er utført med prefabrikkerte, utkragede betongtrinn, som i likhet med villaens dørhåndtak er designet av C.F. Møller Architects.

Det nederste nivået rommer en integrert garasje, vaskerom, arbeidsrom, bad og oppbevaring. Første etasje inneholder entre, barneavdeling og det store fellesrommet med spiseplass, opphold og kjøkken. Herfra er det adgang til flere utendørs terrasser som kan brukes etter vindretning og solens plassering på himmelen. Oppholdsterrasser utendørs er plassert slik at de danner le og tar imot ettermiddags- og kveldssolen fra sør og vest. Andre etasje rommer arbeidsrom, TV-stue med adgang til takterrasser samt en foreldreavdeling med bad, walk-in closet og egen morgenterrasse. Et stort takvindu over trappen slipper dagslyset ned gjennom husets etasjer.

Tilpasset omgivelsene

Villaens materialer er tilpasset den utsatte plasseringen ut mot havet, og de primære materialene med betong og elokserte aluplater gir et robust og rått uttrykk. Dette kombineres med eik som gir huset glød og varme. Landskapet rundt villaen er beplantet med stedstypisk gress og planter fra strandområdene foran huset. Dette gir minimalt vedlikehold og en opplevelse av at hagen og landskapet flyter sammen naturlig.

Les mer

Flere prosjekter | Villaer

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.