Villa U. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer

Villa U

Villa U er en enebolig på to etasjer som ligger på naturskjønn tomt med utsikt ved Aarhus. Villaen utnytter utsikten og nærheten til naturen på tre sider, og den er organisert rundt et rom med dobbel takhøyde, overlys og en skulpturell enhet av trapper og en murt peis med plass til kunst. Rommet er husets hjerte og binder sammen aller stuer og rom med åpne ganger på kryss og tvers.
 Villa U. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer
Fakta

Byggherre

Fortrolig

Adresse

Aarhus, Danmark

Omfang

200 m²

År

2012-2015

Ingeniør

TriConsult

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

Første og andre etasje er utformet som speilvendte parallellogrammer slik at man får en rekke åpne og tildekkede terrasser og sidenisjer i begge etasjer innrammet av en gjennomgående fasadebekledning av mørk, patinert sink med en varmtonet indre innramming av hardtrelister.

Villaen er tilpasset rullestolbrukere med en egen heis. Første etasje inneholder stue, kjøkken og rom med direkte utgang til støpte terrasser i landskapet, samt entre og vaskerom i forlengelse av den integrerte carporten. Andre etasje inneholder en stue med terrasser mot både øst og vest, samt et større soverom med bad, walk-in-closet og egen terrasse. Taket over carporten er utformet som en grønn hage.

Rå flisgulv, pigmenterte eikegulv, håndlagde kjøkkenelementer og spesialbrent teglsten gir en kontrasteffekt mot villaens lyse toner og danner overflater som fremhever det skiftende lyset. Nærheten til naturen forsterkes av de generøse, høye glasspartiene og de flytende overgangene mellom ute og inne.

Les mer

Flere prosjekter | Villaer

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.