Villa Gjeskelund. C.F. Møller. Photo: Jørgen True

Villa Gjeskelund

Villa G ligger på et idyllisk sted, omgitt av åker og skog bare noen hundre meter fra elven Gudenå, på en tomt hvor det tidligere lå et småbruk. Den nye bygningen er en tolkning av et klassisk gårdshus. De grunnleggende formene er de samme, men som en moderne vri er delene av huset som inneholder boenheten, næringsdelen og garasjen bygd med litt avstand mellom hverandre, og bygningens utvendige linjer er nøyaktige og prismeformede.
 Villa Gjeskelund. C.F. Møller. Photo: Jørgen True
Fakta

Byggherre

Janus og Rikke Pilgaard Gertz

Adresse

Gjeskelund, Engvej 3, Gl. Rye, Danmark

Omfang

435 m² bolig, 110 m² erhverv og 75 m² garage og teknik

År

2009-2012

Entreprenør

Brdr. Thybo A/S

Ingeniør

Viggo Madsen

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

Målet har vært å få de nye bygningene til å passe naturlig inn i det delikate, beskyttede grønne miljøet. Villaen består av mursteiner med tekstur, i nøytrale jordfarger, med svart skifertak, et materiale som også brukes både på gårdsplassen og på terrassen. Tanken var å ta villmarken helt inn til bygningene slik at for eksempel hagen kan bli oppfattet som en integrert del av landskapet rundt.

Villaens interiør karakteriseres av frittflytende rom med stor takhøyde, takvinduer og store vindusflater som slipper inn mye dagslys og danner en ramme rundt den vakre utsikten slik at naturen rundt blir til ekte landskapsmalerier. Villaen er et lavenergihus som bruker jordvarme.

Les mer

Flere prosjekter | Villaer

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.