Ängelholm public swimming baths. C.F. Møller. Photo: C.F. Møller

Ängelholm public swimming baths

From the outside, the baths present themselves with a clear and recognizable circular shape. On the inside, you find a diverse and varied interior landscape or grotto. As the baths are located on the verge between city and woods, the idea is to let greenery become the dominating element - for instance, green elements are integrated into the bathing landscape through openings in walls and ceiling, and enhance the cave-like interior with its multi-level, terrassed floors that are echoed in shifts of ceiling heights.
 Ängelholm public swimming baths. C.F. Møller. Photo: C.F. Møller
Facts

Client

Ängelholm Kommune

Address

Ängelholm, Sweden

Size

5450 m2

Year

2009

Architect

C.F. Møller Architects

An inner street runs north-south, connecting the interior spaces and leading guests to the pools. They main public functions such as changing rooms, café etc. are serviced off this street.

The baths will have a distincly light and nordic appearance, with friendly and durable materials, including facades as vertical wooden slats in various lenghts over a textured concrete base.

Read more

More projects - Sports

Show more projects

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.