Brogården. C.F. Møller. Photo: Kirstine Mengel

Brogården

Brogården er en tidligere høyskole som i dag eies av Pindstrup-senteret – en organisasjon for familier med barn med funksjonsnedsettelser og særskilte behov. For at anlegget skal kunne fungere som organisasjonens kurssenter har ønsket vært å skape fasiliteter som kan huse familier med funksjonshemmede barn.
 Brogården. C.F. Møller. Photo: Kirstine Mengel
Fakta

Byggherre

Pindstrup Centret

Adresse

Middelfart, Danmark

Omfang

1 340 m²

År

2011-2012

Byggherrerådgiver

Kim Christiansen

Entreprenør

K. G. Hansen

Ingeniør

COWI

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Premiering
Premiering
  • Middelfart kommunes arkitekturpris. 2012

Målet med prosjektet har vært at opplevelsene til gjester og brukere med særskilte behov ikke skal påvirkes negativt av institusjonslignende rammer, men i stedet foregå i tidsmessige, fullt integrerte og autentiske rammer.

Nybygget har plass til 14 familier i leiligheter med to rom, de ene med bad som er fullt tilrettelagt for funksjonshemmede. Det andre rommet er litt mindre og har bare en vanlig dusj. For maksimal fleksibilitet kan rommene deles opp i 28 vanlige kursrom.

Alle rommene vender mot fellesrommet, som samler seg rundt en stor skorstein med tre åpne ildsteder. Store glasspartier gir fri utsikt til Lillebælt og Lillebæltsbroen. For å skape en varm og imøtekommende atmosfære er det valgt naturlige materialer som blant annet natursteingulv, trelamelltak og synlig tegl. Hele bygningen er naturligvis 100 % tilrettelagt for funksjonshemmede.

Les mer

Flere prosjekter | Omsorgsboliger

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.