Sofiegården, pleieboliger og senter. C.F. Møller. Photo: JWLuftfoto

Sofiegården, pleieboliger og senter

Omsorgssenteret Sofiegården består av 50 omsorgsboliger, et omsorgssenter med områdekontor og dagsenter samt et flerbrukshus, som danner avslutningen av boligområdet Sandegraven mot øst.
 Sofiegården, pleieboliger og senter. C.F. Møller. Photo: Torben Eskerod
Fakta

Byggherre

AAB, Arbejdernes Andels Boligforening

Adresse

Vejle, Danmark

Omfang

5 500 m²

År

2002

Ingeniør

Rambøll

Arkitekt

C.F. Møller Architects

De nederste etasjene i den syv etasjer høye bygningen Sofiegården rommer områdekontor og et dagsenter, som betjener alle eldre beboere i det gamle arbeiderstrøket Vestbyen i Vejle.

Omsorgssenteret ligger i de fem øverste etasjene med fjordutsikt, og har til sammen 50 omsorgsboliger fordelt på fem bomiljøer med felles kjøkken, oppholdsrom, vaskerom og altan. De fem etasjene er holdt i lyse tegloverflater med innfarget mørtel, og ligger oppå et toetasjes, delvis søylebåret fundament i mørk tegl med innfarget mørtel. Tre/aluminiumsvinduene er tofarget oppdelt av en skyggenot og gir vinduspartiene et preg av letthet.

Sofiegårdens flerbrukshus, som er beregnet for alle beboerne i området, deriblant omsorgsboligene og dagsenterets besøkende, inneholder storkjøkken, anretningskjøkkener, kafé, nettkafé og aktivitetslokaler m.m. Flerbrukshuset er forbundet med omsorgssenteret via et kafébygg i én etasje, med takterrasse. Fasadepartiene har lister og trekledning, og vinduene er av hardtre. Sammen med omsorgssenteret danner kafébygningen og aktivitetsdelen et lite ankomsttorg med gode muligheter for utendørsopphold.

Les mer

Flere prosjekter | Omsorgsboliger

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.