Fuglsang Sø Senter. C.F. Møller. Photo: Thomas Mølvig

Fuglsang Sø Senter

Fuglsang Sø Centret er både et aktivitetssenter for eldre og 112 pleieboliger i mindre grupper skapt med fokus på muligheten for å sette sitt eget personlige preg på boligene.
 Fuglsang Sø Senter. C.F. Møller
Fakta

Byggherre

Social og Sundhedsudvalget, Herning Kommune

Adresse

Herning, Danmark

Omfang

11 000 m², 112 leiligheter

År

2012-2014

Konkurranse

1. premie i arkitektkonkurranse. 2012

Byggherrerådgiver

Kommunale Ejendomme, Herning Kommune

Entreprenør

JFP Jørgen Friis Poulsen A/S med P+P arkitekter som underrådgivere

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

Premiering
Premiering
  • 1. premie i arkitektkonkurranse. 2012

Sykehjemmet ligger ved bredden av Fuglsang-sjøen, i overgangen mellom by og landskap. Den unike plasseringen og alle fellesfasilitetene som sykehjemmet skal romme - eksempelvis aktivitetslokaler, IT-rom, verksteder, frisør, butikk, mosjonsrom, klinikk og bibliotek - har gitt navn til prosjektet: «Byen ved sjøen».

Her er aktivitetslokaler, IT-rom, verksteder, frisør, butikk, mosjonsrom, klinikk og bibliotek. Sykehjemmet vender mot sjøe og er bygget opp som en by med elementer som hovedgate, kvartal og hager. Byens fire kvartaler rummer forskjellige tilbud som daghjem, trening, aktiviteter, kafé og verksteder. Hagene ligger beskyttet mellom bygningene og tilbyr sanseopplevelser som begynner med bl.a. urtehage og hønsehold og avsluttes med en oppholdstrapp ved kaikanten ned mot sjøen. Over byen – i opptil tre og fire etasjer – ligger boligene som selvstendige, mer private områder inndelt i mindre, intime enheter i grupper på to ganger åtte. Boligene har forbindelse til byen via sentralt plasserte trapper og heiser rundt små torgdannelser i hovedgaten. Med en transparent fasade blir landskapet trukket inn i første etasjes indre bylandskap. Med mange nisjer, plasser og torg samt veksling mellom høye og lave rom, skapes det plass til alt fra det store fellesskapet til tosomheten eller muligheten for ettertanke alene. Her er det kort avstand til alt, mye å se og oppleve. Muligheten til å sette et personlig preg på boligen har vært høyt prioritert. Eksempelvis er det en nisje i overgangen mellom fellessonene og boligene, hvor hver enkelt beboer kan plassere noen personlige ting.

Les mer

Flere prosjekter | Omsorgsboliger

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.