Det nye Sølund. C.F. Møller. Photo: MIR

Det nye Sølund

Det nye Sølund blir et ambisiøst foregangseksempel på fremtidens byintegrerte pleiesenter og vil være et sentralt forankringspunkt i utviklingen av hele Nørrebro.
 Det nye Sølund. C.F. Møller. Photo: C.F. Møller
Fakta

Byggherre

Samvirkende Boligselskaber/v. KAB

Adresse

København, Danmark

Omfang

50 000 m²

År

2015-2029

Konkurranse

1. premie i arkitektkonkurranse. 2016

Byggherrerådgiver

Årstiderne Arkitekter

Entreprenør

Nordstern

Ingeniør

AFRY

Arkitekt

C.F. Møller Architects og Tredje Natur

Landskap

C.F. Møller Architects og Tredje Natur

Andre samarbeidspartnere

Transsolar og Smith Innovation

Premiering
Premiering
  • 1. premie i arkitektkonkurranse. 2016

Med 360 pleieboliger, 150 ungdomsboliger, 20 seniorboliger, en daginstitusjon, butikker og parkeringsplasser vil Det nye Sølund spille en viktig rolle som et aktivt og offentlig bindeledd mellom livet rundt Ryesgadekvartalet og videre ut mot sjøene.

Det nye Sølund har et enormt potensial som urban generator som kan få til liv og stemning i området med sine mange beboere, sitt personell og sine gjester. De kommer til å befolke området og skape liv og aktivitet hele døgnet, både mot sjøen og mot bydelen ut mot Ryesgade.

Derfor handler Det nye Sølund om arkitektonisk åpenhet som kan skape en attraktiv og spennende ramme rundt de ulike fellesaktivitetene og tjenestene som skal samles her i fremtiden.

Bygningens formgivning og arkitektur forsøker å fange følelsen av å bo på Nørrebro, og samtidig vil den gi brukerne meningsfulle opplevelser i form av byliv, lys, utsikt, samvær og natur. Arkitekturen gjenbruker romsligheten i den klassiske karréstrukturen, som man kjenner fra dette området i Nørrebro. Ved hjelp av denne strukturen vil arkitekturen skape en moderne bygning som også peker fremover.

Sølund vil fasilitere møter mellom brukere og på tvers av generasjoner uten at det går på kompromiss med husets grunnleggende samspill med omgivelsene, roen og brukernes og personalets trygghet.

Les mer

Flere prosjekter | Omsorgsboliger

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.