Krebsestien - omsorgssenter. C.F. Møller

Krebsestien - omsorgssenter

Omsorgssenteret Krebsebo i Gjesing skal ikke bare romme 100 nye omsorgsboliger, det skal også være senter for en miniby, kalt Seniorbyen, som forbinder omsorgssenteret med resten av Gjesing og skaper aktivitet for de eldre.
 Krebsestien - omsorgssenter. C.F. Møller
Fakta

Byggherre

Esbjerg Kommune

Adresse

Esbjerg, Danmark

Omfang

11 524 m², 100 boliger

År

2017, Konkurranse

Byggherrerådgiver

Fuldendt

Ingeniør

Oluf Jørgensen A/S Rådgivende ingeniørfirma

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

Andre samarbeidspartnere

Lena Baungaard, lena.baungaard@herning.dk Henning Lindberg, hl@dengamleby.dk

Prosjektets store fokus er å skape et sted som ikke føles som en institusjon, men som et hjem. Den hjemmekoselige følelsen kan skapes ved å beholde deler av den hverdagen beboerne har hatt gjennom livet. Seniorbyen gir de eldre muligheten til å dra «på byen» når de daglige gjøremålene skal utføres – akkurat som de har gjort hele livet.

Seniorbyen består av to boligklynger i form av et omsorgssenter og en eldrevennlig boligbebyggelse. Mellom disse er det laget en plass hvor Seniorbyens hverdagsliv kan utfolde seg.

Omsorgssenteret består av fire hus, hvor tre av dem inneholder omsorgsboliger og oppholdsområder. Det fjerde huset, Kulturhuset, inneholder offentlige funksjoner med blant annet kafe og helseklinikk. I midten er det et indre gårdsrom som setter rammen rundt et både åpent og tydelig avgrenset miljø som er trygt og sikkert for de demensrammede beboerne.

Ved å samle de offentlige funksjonene i Kulturhuset, kan de brukes av hele området, og det blir til et eget hus for beboerne. Ved å skille boligene fra de praktiske funksjonene sikres samtidig den hjemmekoselige følelsen i omsorgsboligene.

Naturens terapeutiske og helende effekt utnyttes både i omsorgssenterets indre gårdsrom, hvor det ligger en prydhage, og i skogen som ligger bak, og som tilbyr naturintegrerte aktiviteter. På den måten skapes samtidig en attraktiv destinasjon for både Seniorbyens innbyggere og nærområdets barn og voksne.

Les mer

Flere prosjekter | Omsorgsboliger

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.