Strandparken. C.F. Møller

Strandparken

Nye boliger av høy kvalitet for eldre ved havnen sentralt i Simrishamn, med fokus på bærekraft og god arkitektur. I markanvisningen inngår seniorboliger med ca. 80 leiligheter samt pleie- og omsorgsboliger med 60 leiligheter.
 Strandparken. C.F. Møller
Fakta

Byggherre

Sveafastigheter

Adresse

Simrishamn, Sverige

Omfang

10 000 m²

År

2020

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Basert på en visjon om eldreboliger av høy kvalitet i et attraktivt miljø og med trygghet, trivsel, service og komfort i fokus, ble det utviklet et konsept for fremtidens eldreboliger. I forslaget inngår plussenergihus med seniorboliger samt pleie- og omsorgsboliger sentralt i Simrishamn. Med fokus på bærekraft og god arkitektur skapes det et samspill mellom boligene og nærheten til havet og havnen såvel som bybildet. For å utvikle sentrale Simrishamn og forsterke eksisterende boligområder tilpasses designen etter byens typiske årringer. Boligene har variert og tilpasset arkitektur der det ene huset har fasader av sedertre for å skape den økologiske følelsen som området etterstreber, og den andre er utført i murpuss for å knytte den sammen med eiendommer fra 1800-tallet sentralt i Simrishamn. For å forsterke bygningens grønne avtrykk prydes taket av solcellepaneler. Stuene har generøse vinduer og lys fra flere retninger, og nærmest havet ligger seniorbygnignen der alle leilighetene har havutsikt. Et nøye utformet gårdsrom oppfordrer til bevegelse, rekreasjon og fellesskap. I direkte tilknytning til det nye huset utvikles det en felles badeplass og grøntarealer med tennis- og boulebane. Tomtens havnære beliggenhet gjør at det er skapt to separate utsiktspunkter for både beboerne og allmennheten.

Fokus på naboskap

Boligmassen i Simrishamn kompletteres med livsstilsboliger for eldre med både seniorboliger og pleie- og omsorgsboliger for at flere skal kunne fortsette å bo i nabolaget sitt, uavhengig av skiftende behov. Simrishamns byutviklingsmuligheter ivaretas samtidig som etterspurte boliger for eldre skapes i bysentrum. Den nye bebyggelsen skaper nye målpunkter som gagner hele sentrale Simrishamn – i harmoni med byens struktur. Boligene blir et velkomment tilskudd for eldre i Simrishamn. Her kan seniorer få en mulighet til å bo på et av Sveriges vakreste steder med god tilgang til service og offentlig kommunikasjon.

Les mer

Flere prosjekter | Omsorgsboliger

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.