Radarveien. C.F. Møller. Photo: Nils Petter Dale

Radarveien

På Lambertseter i Oslo har C.F. Møller Architects tegnet omsorgsboliger for barn og unge med nedsatt funksjonsevne. Prosjektets ambisjon har vært å skape god arkitektur og inspirerende boforhold på tross av et stramt budsjett.
 Radarveien. C.F. Møller
Fakta

Byggherre

Oslo kommune Boligbygg

Adresse

Oslo, Norge

Omfang

789 m²

År

2015

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Andre samarbeidspartnere

Haandverkerne, NCC og Moelven

Omsorgsboligene inneholder fire tilrettelagte leiligheter, heldøgnsbemanningsrom og fellesarealer.

Verdighet er et sentralt tema i prosjektet. Arkitekturen legger til rette for at beboerne kan personliggjøre leilighetene og skape sitt eget hjem. Alle enhetene har god tilgang til dagslys og utsikt, og har hver sin terrasse der beboerne kan være i fred. Boligenes utforming og atmosfæriske kvaliteter har som hensikt å motivere og styrke beboernes selvfølelse i vanskelige livssituasjoner.

Med enkle midler bygges det mest nødvendige, på best mulig måte. Den arkitektoniske ambisjonen er å gi huset en tydelig karakter og gode boforhold på tross av stramt budsjett og standardiserte byggemetoder. Leilighetene er gitt størst mulige romlige kvaliteter innenfor gitte rammer, og består av soverom, bad, åpen kjøkkenløsning og stue. De fire boligene er organisert som «tun» i bygningen, som ligger plassert på en knaus blant trær og berg. Leilighetene – «tunene» – knyttes sammen med heldøgnsbemanningsrom og fellesarealer i én bygningskropp under to saltak.

Prosjektet er bygget med prefabrikkerte rommoduler på 25 m2 (netto), og kledt på stedet med royalimpregnert stående trepanel. Vinduer og beslag er av aluminium og sink. Innvendige og utvendige materialer har lang levetid og er tilnærmet vedlikeholdsfrie. Denne oppgaven - å bygge rimelige modulleiligheter - er på et vis det enkleste og samtidig mest komplekse som kan tenkes innenfor byggefaget.

Les mer

Flere prosjekter | Trebygg/Omsorgsboliger

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.