Aarhus Gymnastik- og Motorikhal. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer

Aarhus Gymnastik- og Motorikhal

Motorikhallen er en idrætshal designet til at motivere børn til at udvikle deres motoriske færdigheder.
 Aarhus Gymnastik- og Motorikhal. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer
Fakta

Bygherre

VIK Gymnastik

Adresse

Aarhus, Danmark

Omfang

1.000 m² nybyggeri og 400 m² ombygning

År

2009-2010, 2015-2016

Ingeniør

Moe & Brødsgaard A/S

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Aarhus Gymnastik- og Motorikhal er en udvidelse af Aarhus Gymnastik- og Trampolincenter. Ideen med udvidelsen har været at skabe en hal, som inviterer børn i alderen tre til ti år til at bevæge sig og udvikle deres motorik.

Centralt i hallen er et skulpturelt klatrelandskab, kaldet Konkylien. Det strækker sig helt op under loftet, hvor det i en højde af otte meter ender i et glastårn med udsyn over Aarhus Bugten og Mols Bjerge. Der er også fleksibelt indrettede zoner som Kænguroland med trampoliner og springudstyr og Abeland med reb og junglelignende tæthed, ligesom hallen inviterer til bevægelse med sine adskillige gangbroer og platforme. Noget af taget i den oprindelige hal, Aarhus Gymnastik- og Trampolincenter, er også udnyttet som en del af klatrelandskabet i den nye.

Hallen er opført som en rå betonskal, med store og varierede vinduesformater og trapper, der skaber en åben og dynamisk facade.

I 2016 er Motorikhallen blevet opdateret med et nyt, aktivt motoriknet i loftet - et såkaldt lege- og klatrenet. Nettet bliver en helt ny måde at bevæge sig på, så primært børn får mulighed for at 'gå i luften'.

Læs mere

Flere projekter | Sport

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.