Parken, Danmarks Nationalstadion. C.F. Møller

Parken, Danmarks Nationalstadion

I perioden 1990-92 blev det gamle Københavns Idrætsanlæg udvidet og omdannet til et moderne stadion for sportsbegivenheder og koncerter med plads til 42.000 tilskuere. I den forbindelse blev bygningen omdøbt til ’Parken’ – anlæggets navn i folkemunde.
 Parken, Danmarks Nationalstadion. C.F. Møller
Fakta

Bygherre

Baltica A/S

Adresse

København, Danmark

Omfang

16000 m², 42.000 tilskuere

År

1990-1993, 2006-2007 (projektforslag)

Arkitekt

C.F. Møller Architects i samarbejde med Arkitektfirma Gert Andersson

Det gamle anlæg blev fjernet, med undtagelse af den ene tribune kaldet ’Den dyre langside’. Denne blev omdannet til endetribune , da man vendte anlægget 90 grader.

Parken består foruden af det egentlige sportsanlæg af tre hjørnekontorhuse i otte etager. Hvert kontorhus har placeret kontorerne langs facaden udadtil, mens en trappeopgang udformet som en halvcirkel peger indad mod parken. Trapperummets facade er i glas og giver på den måde kig ind til idrætsanlægget. Det cirkelformede rum skaber et atrium i midten, der i samspil med dets stramme komposition og farvevalg skaber en særlig rumoplevelse.

I 2006-2007 stod tegnestuen bag det projektforslag, der dannede grundlaget for opførelsen af en ny nordlig tribune i Parken med plads til 8.600 tilskuere samt to hjørnebygninger i forlængelse af tribunen: Et kontorhus samt bygning med medie- og spillerfaciliteter, hotel, loungeområde mm.

Parken er siden opførelsen blevet ombygget med bl.a. overdækning af stadion ved anden rådgiver.

Læs mere

Flere projekter | Sport

Vis flere projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.