Copenhagen Arena. C.F. Møller

Copenhagen Arena

Copenhagen Arena er en multiarena i international klasse, der kan huse 15.000 tilskuere til store sportsbegivenheder og koncerter. Placeret i Ørestad Syd mellem boliger og kommercielt byggeri balancerer bygningen mellem at spille en væsentlig rolle i lokalmiljøet og at være et nationalt kulturelt vartegn. I forslaget til Copenhagen Arena skaber facadens vifteformede slør et markant ikonisk udtryk, samtidig med at bygningens runde form og dens menneskelige skala undgår at dominere og overvælde omgivelserne.
 Copenhagen Arena. C.F. Møller
Fakta

Bygherre

Arena CPHX P/S

Adresse

København, Danmark

Omfang

35.000 m², 15000 tilskuerpladser

År

2012

Ingeniør

Niras, ARUP

Arkitekt

C.F. Møller Architects i samarbejde med Grimshaw Architects

Landskab

Marianne Levinsen Landskab

Præmiering
Præmiering
  • Vinderforslag fase 1 i international konkurrence, finalist fase 2. 2012

Med Copenhagen Arena er det hensigten også at skabe liv uden for stunderne med forestillinger og events. Ved at skabe et mangfoldigt landskab omkring arenaen med skateboardrampe, picnic-område under træer og bugtende kanaler inviteres offentligheden til at opholde sig i og bruge området omkring arenaen i hverdagen. En omkransende plint danner et plateau, hvorfra man kan udforske bygningen på nærmere hold og nyde udsigten hele vejen rundt. I grundplan ligger den offentlige foyer med caféer og forretninger og skaber en direkte forbindelse til udendørsarealet.

Skjult under den bølgende facade ligger selve arenaen, der rummer den intense sports- eller kulturoplevelse. Formet som en skål omslutter den tilskueren og indrammer den intime koncert eller medrivende sportskamp.

Enkle logistiske løsninger som underjordisk parkering og et stort af- og pålæsningsområde bagtil gør det nemt at komme til og fra og undgår de med store stadionarenaer ofte associerede trafikpropper. Hele bygningens drift hviler på miljøvenlige løsninger og kan blive CO2-neutral.

Læs mere

Flere projekter | Sport

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.