Lyngby Stadion. C.F. Møller

Lyngby Stadion

Revitalisering af stadionområde med modernisering og opgradering af eksisterende stadion, nyt sundhedshus, nye ældre- og ungdomsboliger og grønne områder, som er fint tilpasset byens eksisterende kvaliteter og udtryk.
 Lyngby Stadion. C.F. Møller
Fakta

Bygherre

Lyngby Stadion & Venner ApS

Adresse

Kongens Lyngby, Danmark

Omfang

13500 m² (6800 m² Student Housing, 4000 m² Senior Housing, 2700 m² Commercial space)

År

2021

Bygherrerådgiver

Norstad Development

Ingeniør

MOE

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskab

C.F. Møller Architects

Lyngby Idrætsby er omgivet af DTU Campus med mange studerende og Fortunbyen, som er et klassisk beboelseskvarter præget af gule teglsten og en grøn park. Revitaliseringen af Idrætsbyen moderniserer og opgraderer stadion til at kunne håndtere kampe i Danmarks bedste fodboldliga og styrker dagliglivet og relationen til naboerne med et sundhedshus med seniorboliger ovenpå og nye ungdomsboliger.

Fokus på fællesskab

Sundhedshuset er i et plan og moderniseringen skaber kortere transportafstande for medarbejderne og en tydelig opdeling mellem offentlige og kontrollerede områder. Et indre grønt gårdrum skaber sammen med ovenlys gode dagslysforhold indenfor, og sikrer patienternes privatliv ved følsomme funktioner. Seniorboligerne har fælles altaner, fælles grøn gårdhave og fællesrum som skaber godt grundlag for at beboerne møder hinanden ligesom, der er svalegang for at naboerne kan mødes og samtidig indrette sig personligt med planter og lignende. Boligerne er lyse og i forlængelse af stuen er der også en privat altan. Studieboligerne er inddelt i tre bygninger som er forbundet af en let konstruktion med flugtvejstrappe og elevator. Alle bygningerne har et fællesrum på hver etage, og alle etager har en vinterhave og en åben terrasse i den lette forbindelseskonstruktion.

En ny stadiontribune, overdækning af en eksisterende, nye VIP lounges og erhvervslokaler er en del af moderniseringen. Indgangen til stadion og sundhedshus er sammen med butikker, fanzone, en ny café og klubhus placeret i stueplan overfor en eksisterende svømmehal og sportshal, som gør strækningen levende og attraktiv for fodgængere. Sammen med ungdomshuset nære placering mod klubhus, træningsbaner, atletikbaner, Lyngby Handelsskole og DTU revitaliseres området således med liv alle ugens dage med både unge og seniorer.

En beklædning af modulære metalrammer og -paneler med dele af strækmetal skaber et sammenhængende facadeudtryk. Alle nye tage etableres med grønne tage for at maksimere biodiversiteten

i området.

Læs mere

Flere projekter | Sport

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.