Hjertet Ikast - Aktivitetspark. C.F. Møller. Photo: Adam Mørk

Hjertet Ikast - Aktivitetspark

”Hjertet” er Ikasts nye aktivitets- og samlingspunkt og summer af liv af elever fra International School Ikast-Brande og mange andre brugere, der benytter multisalen, reflektionsrummet, streetsporthallen m.m.
 Hjertet Ikast - Aktivitetspark. C.F. Møller. Photo: Adam Mørk
Fakta

Bygherre

Ikast-Brande Kommune, International School Ikast-Brande, Realdania og Lokale og Anlægsfonden

Adresse

Ikast, Danmark

Omfang

37.500 m²

År

2015-2018

Entreprenør

KPC

Ingeniør

Ingeniør'ne

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskab

C.F. Møller Architects

Kunstner

Kjerstin Bergendal, Cai-Ulrich von Platen, Jørgen Carlo Larsen

Aktivitetsparken omkring hele bygningen er et dynamisk og bæredygtigt udformet landskab, der sammenbinder Hjertet med de omkringliggende skoler og skaber plads til aktiviteter hele vejen rundt om bygningen. Disse tager afsæt i brugernes ønsker og behov, og kan anvendes i samspil med husets indre eller selvstændigt.

Aktivitetsparken og selve aktiviteterne er udformet så fleksible og rumlige som muligt. Derved tilstræbes minimum en dobbeltfunktion og gerne flere funktioner i hver aktivitet, og sammensætningen og udformningen skal inspirere til uformelle møder, spontane organiseringer og venskab på tværs af alder, nationalitet og forudsætninger. Aktiviteterne omfatter blandt andet skater- og BMX-bowle, løbebakke, cykel-pumptrack, multibane, sandkasse med volleyball, udefitness og parkour, petanquebane og bålplads.

Projektet opnår en naturlig deling omkring Hjertet mellem et urbant landskab langs hovedvejen Vestergade, og et mere grønt landskab mod fredskov og marker mod syd omkring en ny regnvandssø. Denne deling afspejler grundens topografi, og forstærkes af udlægningen af aktiviteterne i relation til Hjertets aktiviteter, således at de intensive og mere støjende aktiviteter ligger langs Vestergade og streetsporthallen mod nord, mens mere langsomme og stille aktiviteter ligger ned mod skoven og med udsigt over markerne mod syd.

Læs mere

Flere projekter | Sport/Landskab

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.