Bergen ByArena og udviklingsplan for Nygårdstangen. C.F. Møller. Photo: SORA IMAGES

Bergen ByArena og udviklingsplan for Nygårdstangen

Topmoderne multiarena i hjertet af Bergen med kapacitet til 12.000 gæster. Arenaen med tilhørende konferencehotel er en integreret del af udviklingsplanen for Nygårdstangen.
 Bergen ByArena og udviklingsplan for Nygårdstangen. C.F. Møller. Photo: SORA IMAGES
Fakta

Bygherre

Nygårdstangen Utvikling AS

Adresse

Bergen, Norge

Omfang

106.000 m² fordelt på 25.000 m² arena, 16.000 m² hotel og 65.000 m² boliger

År

2023-

Bygherrerådgiver

Opus Bergen AS

Ingeniør

DIFK

Arkitekt

C.F. Møller Architects i samarbejde med HLM Arkitektur

Landskab

C.F. Møller Architects

Andre samarbejdspartnere

Neill Woodger acoustics and theatre design

Præmiering
Præmiering
  • Konkurrence 1 præmie. 2023

Udviklingsplanen transformerer Nygårdstangen fra et gråt og mennesketomt logistik- og parkeringsområde til et nyt levende byområde med store offentlige pladser, grønne rekreative forbindelser, 800 boliger, en ny kollektiv busterminal samt bynær parkering.

Arena, hotel og udviklingsplan for Nygårdstangen er udtænkt med fokus på at skabe en levende bydel, der stimulerer byens puls, ophold og bevægelser på gadeplan. De grå omgivelser erstattes af en ny bystruktur med flotte pladser, grønne byrum og alléer, der naturligt kobler sig på Bergen og skaber nye forbindelser og synergier. Der dannes to store boligkarréer med grønne gårdrum samt fire tårne, som samlet giver plads til 800 boliger. I bebyggelsen etableres en central hub hvor et optimeret parkeringsanlæg kobler sig på sporvognen, samt en helt ny kollektiv busterminal, cykelruter og grønne forbindelser for byens borgere og gæster.

Kulturelt fyrtårn og generator for liv

ByArenaen bliver et kulturelt fyrtårn for Bergen og en generator for den nye bydel. Arenaen er designet som en fleksibel multiarena og vil levere events indenfor sport, koncerter, e-games, konferencer, udstillinger og meget andet i verdensklasse.

Designet er enkelt og elegant og består af tre hovedelementer. Nederst en åben og inviterende bybase, hvor en overdækket arkade indrammer den store foyér og smelter sammen med tre nye offentlige pladser. Over basen er et konference- og VIP-område, der via en gangbro med integreret restaurant kobler arena og hotel sammen, og giver adgang til hævede taghaver med en fantastisk udsigt til fjeldene, der omkranser Bergen. Øverst afsluttes designet med “Kronen” - en ikonisk arenafigur hvis bløde organiske form understreger bygningens indre funktion.

Bygningens indre design byder på en skandinavisk hyggelig atmosfære, simpel wayfinding og adgang til lounges, restauranter, barer samt bygningens pulserende hjerte, som er den store arenasal. Salen er fleksibelt indrettet så den kan tilpasses forskellige events indenfor sport, store og små koncerter, konferencer, udstillinger og TV- shows. Derudover rummer arenaen kunster-lounge, omklædnings- og garderobefaciliteter for sportsfolk, artister og personale samt et stort loading og logistikområde, der sikrer en effektiv drift og afvikling af events.

Omkring arenaen er der to store pladser, et hotel og en bydelsplads mod nord samt en aktivitets- og festplads mod syd, som kobles på den eksisterende svømmearena ADO.

ByArenaen bliver byens nye juvel – og sammen med udviklingen af Nygårdstangen understøtter projektet Bergens fremtidige udvikling og fortsatte styrkeposition som en attraktiv destination for både Bergensere og gæster fra hele verden.

Læs mere

Flere projekter | Kultur/Sport/Planlægning

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.