VB Klubhus og Træningsbaner. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer

VB Klubhus og Træningsbaner

Vejle Boldklubs nye klubanlæg, beliggende i skovbrynet ved Bredal Kær, omfatter seks fodboldbaner, heraf to baner med lys, samt nyt klubhus og omklædningsfaciliteter. Træningsanlægget er helt unikt – integreret som det er i det omgivende landskab og skovområde.
 VB Klubhus og Træningsbaner. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer
Fakta

Bygherre

Vejle Boldklub

Adresse

Vejle, Danmark

Omfang

84.000 m2, heraf 2000 m2 klubhus, 10.000 m2 vej- og p-anlæg

År

2007-2011

Ingeniør

Hundsbæk & Henriksen

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskab

C.F. Møller Architects

Præmiering
Præmiering
  • Vejle-Prisen. 2011

Væsentligt har været at skabe gode og logiske oversigtsforhold mellem klubfaciliteter og baner: Klubfaciliteterne er placeret centralt i anlægget ved de to belyste opvisnings- og træningsbaner. Herfra er der fra cafeteria og lokaler på 1. sal samt fra tagterrassen god udsigt over både opvisningsbaner og de øvrige træningsbaner, der breder sig som en vifte i landskabet. Banerne er placeret i en vifteform for at skabe kiler mellem banerne, der kan bruges til målmandstræning, sparke- og heade-teknik mm.

Bygningen er omgivet af lette gangbroer, som skal sikre et optimalt flow mellem de to etager samt gode indgangsforhold til alle faciliteter - uafhængigt af hinanden.

Byggeriet er disponeret som moduler, og idéen er, at det er muligt at udvide med flere moduler, ligesom anlægget kan udvides med yderligere boldbaner. Det samlede byggeri skal på sigt samle forskellige brugere under samme tag: amatør- og elite-fodboldspillere, idrætsbørnehave og administrativt personale. Det giver en mere optimal udnyttelse af faciliteterne, da grupperne bruger området forskelligt og på forskudte tidspunkter af døgnet.

Læs mere

Flere projekter | Sport

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.