Ängelholm badet. C.F. Møller. Photo: C.F. Møller

Ängelholm badet

Udefra fremstår svømmehallen med en enkel og klart identificérbar form som en cirkel. Indvendigt åbner hallen sig i et foranderligt grottelandskab. Udtrykket er inspireret af beliggenheden på kanten mellem by og skov.
 Ängelholm badet. C.F. Møller. Photo: C.F. Møller
Fakta

Bygherre

Ängelholm Kommune

Adresse

Ängelholm, Sverige

Omfang

5450 m2

År

2009

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Tanken har været at lade det grønne element dominere – det grønne bliver fx trukket ind i badelandskabet gennem sprækker og huller i loft og mure og skaber svømmehallens grotteagtige præg sammen med gulvene, der er anlagt som terrasserede plateauer, hvis negative og positive er gentaget i loftet.

En indre gade fra nord mod syd binder hallen sammen og leder badegæsterne mod bassinerne. På tværs af gaden spænder de forskellige servicerum, fx omklædning og cafe, hvad der skaber let orientering.

Svømmehallen er i sit materialevalg tænkt lys, venlig og robust med bl.a. facader af lodrette trælister i faldende længder, der i karakter vil spille sammen med fundamentet som formstøbes på stedet med samme mønster.

Læs mere

Flere projekter | Sport

Vis flere projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.