The World Village of Women Sports. C.F. Møller

The World Village of Women Sports

Opgaven er at skabe et unikt koncept til et nyskabende center for forskning og uddannelse for kvindefodbold og -idræt. De ca. 100.000 m2 indeholder sportsfaciliteter, kontorer, boliger og forskningslokaler.
 The World Village of Women Sports. C.F. Møller
Fakta

Bygherre

The World Village of Women Sports

Adresse

Malmø, Sverige

Omfang

100000 m²

År

2009

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskab

C.F. Møller Architects

Forslaget henter sin inspiration i begrebet ’village’, dvs. landsby, så fodboldbanen kommer til at ligge som et stort fællestorv midt i byen. Ved at løfte det meste af byggeriet op bliver stueplanen til ét stort, åbent rum, så byens liv kan spredes ind i kvarteret, og sporten samtidig bliver synliggjort og aktiverer byrummene.

For at friholde en eksisterende vandledning på grunden skabes en svagt skrånende base, hvori sportsfunktionerne er placeret. Basen skaber sammenhæng i området og indeholder tilskuerpladserne uden at spærre for sigtelinierne tværs igennem kvarteret.

Forslagets sammensatte volumen giver et varieret og levende taglandskab, som er i dialog med den omgivende bebyggelses forskellige skalaer. I det nordøstlige hjørne, hvor der ikke opstår uheldige skyggevirkninger, placeres et tårn, som bliver et landmark for både Malmø og The World Village of Women Sports.

Læs mere

Flere projekter | Sport

Vis flere projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.