Strandhusene, seniorbofellesskap Haderslev Havn. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer

Strandhusene, seniorbofellesskap Haderslev Havn

Boliger som både legger opp til privatliv og sosialt fellesskap. Det har vært utgangspunktet for arkitekturen bak seniorboligene Strandhusene. Som navnet antyder, ligger de i vannkanten med utsikt over både Haderslev by, fjord og havn.
 Strandhusene, seniorbofellesskap Haderslev Havn. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer
Fakta

Byggherre

HAB (Haderslev Andelsboligforening)

Adresse

Haderslev, Danmark

Omfang

4 400 m² boliger, 170 m² felleshus, 54 parkeringsplasser

År

2009-2012

Byggherrerådgiver

Kuben Management A/S

Ingeniør

Hundsbæk &Henriksen

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

Andre samarbeidspartnere

Med støtte fra Landsbyggefonden

Premiering
Premiering
  • 1. premie i konkurranse. 2009

De fire punkthusene er plassert i et felles grøntområde hvor beboerne har tilgang til et felleshus med terrasse. Felleshuset har også utsikt mot havn og fjord. Husene har 12 boliger hver, fordelt på tre i hver etasje. De favner hverandre to og to og skaper på den måten et felles atkomstrom med mulighet for opphold og møter mellom beboerne. I oppgangen ser man også hvordan den sosiale vinklingen preger bygningen. Der gir et smalt vindu ved hver inngangsdør innsyn i leiligheten, og små nisjer ved hver inngang gir beboerne mulighet til også å plassere noen personlige ting og møbler i trapperommet, som en slags forhage. Men det er hele tiden opp til hver enkelt å velge fellesskapet. De kan også velge å søke privatlivet i boligene og på altanene.

Strandhusene er oppført i mørk teglstein som utstråler soliditet og havnemiljø. Vinduer, rammer rundt vinduene og rekkverk ved altaner fremstår lyse, som en lettere kontrast til murbygningen.

Les mer

Flere prosjekter | Borettslag

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.