HSB 2023 - Fleminggatan. C.F. Møller

HSB 2023 - Fleminggatan

Pulserende byliv, park og brygge like utenfor døren. Små og store leiligheter med fleksible løsninger som appellerer til alt fra studenter til barnefamilier og pensjonister. Samt en innredning av boligkompleks og leiligheter som gjør at beboerne kan utnytte døgnets 24 timer maksimalt og som samtidig gjør det enkelt å leve bærekraftig. Det er hjørnesteinene i forslaget.
 HSB 2023 - Fleminggatan. C.F. Møller
Fakta

Byggherre

HSB Stockholm

Adresse

Stockholm, Sverige

Omfang

29 000 m² (9.450 m² nybygg)

År

2013

Konkurranse

1. premie i arkitektkonkurranse. 2013

Ingeniør

Tyréns, AKT II

Arkitekt

C.F. Møller Architects i samarbeid med DinellJohansson

Landskap

C.F. Møller Architects i samarbeid med DinellJohansson

Andre samarbeidspartnere

Transsolar, DeBrand

Premiering
Premiering
  • 1. premie i arkitektkonkurranse. 2013

Tanken er å bevare mye av det eksisterende kontorbygget i tegl og i tillegg oppføre et lamellhus og to mindre punkthus mellom bygningene. Sammen med blant annet brygge og et nytt trappeanlegg vendt mot vannet vil en slik løsning åpne bygningene mot omgivelsene og skape en ny møteplass for rekreasjon midt i Stockholm.

De tre nye bygningene har en særpreget fasade og konstruksjon i tre. Den blandede arkitekturen åpner for et ressurseffektivt og bærekraftig boligprosjekt og ulike typer leiligheter, alle med glassveranda.

En betjent lobby i første etasje med for eksempel kjølerom til take away-mat og reservasjon av sykler og biler fra en felles bil- og sykkelpark er et av mange tiltak som skal gjøre hverdagen lettere for den enkelte beboer. Leilighetene legger til rette for en bærekraftig livsstil, blant annet gjennom tiltak som en skapløsning på kjøkkenet for sortering av avfall. Med hjul, så det også blir enkelt å levere avfallet.

Les mer

Flere prosjekter | Trebygg/Boliger/Borettslag

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.