HSB 2023 - Västerbroplan. C.F. Møller. Photo: C.F. Møller in collaboration with Dinell Johansson

HSB 2023 - Västerbroplan

HSB Stockholm – Sveriges største boligselskap – fyller 100 år i 2023. Da skal et innovativt og hypermoderne bolighøyhus stå ferdig i Stockholm by. På tomten Västerbroplan i bydelen Marieberg har C.F. Møller i samarbeid med Dinell Johansson tegnet et 34 etasjers høyhus i tre. Huset er bygget opp rundt en trekonstruksjon med stabiliserende betongkjerne, og det vil gi byen et nytt karakteristisk landemerke og møtested.
 HSB 2023 - Västerbroplan. C.F. Møller. Photo: C.F. Møller in collaboration with Dinell Johansson
Fakta

Byggherre

HSB Stockholm

Adresse

Stockholm, Sverige

Omfang

11 450 m²

År

2013-

Konkurranse

1. premie i arkitektkonkurranse. 2013

Ingeniør

Tyréns, AKT II

Arkitekt

C.F. Møller Architects i samarbeid med Dinell Johansson

Landskap

C.F. Møller Architects i samarbeid med DinellJohansson

Andre samarbeidspartnere

Transsolar, DeBrand

Premiering
Premiering
  • 1. premie i arkitektkonkurranse. 2013

Søyler og bjelker er laget av massivt tre, og inne i leilighetene er alle vegger, tak og vindusrammer lagd av tre, slik at materialet også er synlig gjennom de store vinduene utenfra. Tre er et opplagt materialvalg for bygging av innovative hus: Det er et miljøvennlig og holdbart materiale, og det gir et behagelig og sunt inneklima. Og selv om det kan være vanskelig å tro, gir trekonstruksjonen også god brannsikkerhet.

Både sosial og miljømessig bærekraft er tenkt inn i prosjektet: Hver leilighet får en energieffektiv glassinnbygget veranda, og selve bygningen får energi fra solceller på taket. På gateplan blir det kafé og barnehage, og i et nytt bydelshus kan alle beboerne i området få glede av markedsplass, treningssenter og sykkeldepot. En felles vinterhage gir muligheter for kolonihager.

Les mer

Flere prosjekter | Trebygg/Høyhus/Boliger/Borettslag

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.