Elmwood Court. C.F. Møller. Photo: Mark Hadden

Elmwood Court

Elmwood Court består av fem etasjer med rimelige boliger i nærheten av Battersea Park i London. Bygningen viderefører tradisjonen med den viktorianske terrassen.
 Elmwood Court. C.F. Møller. Photo: Mark Hadden
Fakta

Byggherre

Peabody

Adresse

London, UK

Omfang

1 500 m², 22 boliger samt butikklokaler

År

2013-2015

Entreprenør

Durkan Ltd.

Ingeniør

Curtins Consulting (structural), Frankham (Building Services)

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

Premiering
Premiering
  • Brick Awards - shortlisted in the Best Small Housing Award. 2016

På bakkeplan er det næringslokaler, og 22 leiligheter er bygd over en åpen parkeringsplass som har blitt omgjort til en felleshage. Hagen har blitt det nye samlingspunktet og gir innbyggerne tilgang til utearealer. De fleste leilighetene har vinduer på flere sider og to balkonger, en sørvestvendt og en med utsikt til det nye fellesarealet.

Bygningens fasade beriker den urbane følelsen og forsterker den viktorianske tradisjonen i gaten. Denne planen gir maksimal utnyttelse av gårdsplassen på baksiden og gir tydelig definerte inngangspartier ved siden av næringsdelen.

Innskutte, sørvendte balkonger sørger for å bevare en flat mursteinsfasade i tråd med gatens atmosfære og lager en buffer mellom gaten og den private sfære. Åpninger med full høyde sørger for at alle rom får maksimalt med dagslys. Inntrukne detaljer på øverste etasje samt forskjellige geometriske figurer gjør at blokken virker lettere og mindre i forhold til sine omgivelser.

Fasaden er av lys murstein – et materiale som finnes i overflod i nærområdet og som gir umiddelbare assosiasjoner til landets og områdets arkitektur.

Murstein er et ekstremt slitesterkt materiale som eldes med verdighet. Vår tilnærming er å skape et enkelt og diskré uttrykk av høy kvalitet som passer inn i miljøet.

Bygningen har blitt designet for å oppfylle Code for Sustainable Homes nivå 4. Enhetene er 100 % livsløpsboliger, og prosjektet inkluderer to rullestoltilpassede toroms leiligheter.

Les mer

Flere prosjekter | Boliger/Borettslag

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.