HSB 2023 - Hagastaden. C.F. Møller

HSB 2023 - Hagastaden

Fremtidens leilighet må ha langt mer å by på enn hva de fire veggene kan romme. Bolighøyhuset som er tegnet til den nye bydelen Hagastaden i Stockholm, er tenkt både som et landemerke i det nye området og en attraktiv destinasjon for stockholmerne. Sammen med fire andre planlagte bygninger danner bolighøyhuset fremtidens Norrtull, et attraktivt, offentlig område i byen.
 HSB 2023 - Hagastaden. C.F. Møller
Fakta

Byggherre

HSB Stockholm

Adresse

Stockholm, Sverige

Omfang

18 550 m²

År

2013-

Konkurranse

1. premie i arkitektkonkurranse. 2013

Ingeniør

Tyréns, AKT II

Arkitekt

C.F. Møller Architects i samarbeid med DinellJohansson

Landskap

C.F. Møller Architects i samarbeid med DinellJohansson

Andre samarbeidspartnere

Transsolar, DeBrand

Premiering
Premiering
  • 1. premie i arkitektkonkurranse. 2013

Høyhuset skal ønske byen velkommen med for eksempel supermarked, kafé og restaurant, tidsskriftbibliotek og store uterom. Samtidig skal høyhuset tilføre byen visuelle opplevelser, blant annet i kraft av sin trekonstruksjon, grønne takterrasser og en lekeplass flere etasjer oppe samt en levende, uensartet fasade som forteller om de ulike leilighetstypene bak – alt fra studentleiligheter til urbane villaer og takleiligheter.

Første etasje har en betjent lobby med enkel atkomst til alle boligforeningens fellesfasiliteter som for eksempel barnehage og verksteder. Her finner du også kjølerom til takeaway-mat og reservasjon av sykler og biler fra en felles bil- og sykkelpark, som er et av mange tiltak som skal gjøre hverdagen enklere for beboerne. Et annet er treningssenter og vaskeri ved siden av hverandre, slik at man kan trene mens klærne vaskes.

Les mer

Flere prosjekter | Høyhus/Boliger/Borettslag

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.