Henius House. C.F. Møller. Photo: Jørgen True

Henius House

Eternit-tomten, eller Eternitten som den gjerne blir kalt, er en bydel to kilometer sør for Aalborg sentrum, der fabrikken til Dansk Eternit i Aalborg tidligere lå. Tomten er nå i ferd med å bli forvandlet fra sementindustri til en ny, urban bydel. De 240 nye ungdomsboligene, som har fått navnet Henius House etter Isidor Henius som eide eternittomten i 1896, er en moderne bebyggelse som vektlegger sosialt fellesskap.
 Henius House. C.F. Møller. Photo: Jørgen True
Fakta

Byggherre

Himmerland Boligforening

Adresse

Aalborg, Danmark

Omfang

16 000 m2 (12.000 m2/240 ungdomsboliger + 4000m2/45 familieboliger)

År

2011-2013

Byggherrerådgiver

Kuben Management A/S

Entreprenør

A. Enggaard A/S

Ingeniør

Niras

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

Premiering
Premiering
  • Betonelement-Prisen. 2015
  • Ugo Rivolta European Architecture Award, nominert. 2015
  • Utzon-Statuett. 2015
  • Aalborg Kommunes arkitekturpris. 2014

Ved å optimere bygningenes atkomstveier og bruttoarealer er det frigjort midler til å oppgradere fellesfasilitetene og oppholdsarealene: Bygningene omfatter både felleskjøkken og fellesrom i etasjene, felles treningsfasiliteter, nettkafé og verksteder samt utearealer som legger til rette for sportsaktiviteter, bevegelse, helse og samvær. Takene blir brukt til ballbane, fredagsbar og takterrasse, og fellesfunksjonene synliggjøres med farger, grafikk og scenografisk lyssetting for å understreke deres betydning i bebyggelsen.

De totalt seks bygningene på fire-fem etasjer er plassert slik at alle er sikret best mulige lysforhold og utsikt over området – et høydedrag hvor man kan se byen, Østerådalen og et glimt av Limfjorden. Bygget oppfyller kravene til Lavenergiklasse 2015.

Ungdomsboligene er fleksible i oppbygningen, slik at de gir gode muligheter for fremtidige endringer i innredning, for eksempel ved å slå sammen to ungdomsboliger til en familiebolig eller et bofellesskap.

Les mer

Flere prosjekter | Boliger/Borettslag

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.