Brogården. C.F. Møller. Photo: Kirstine Mengel

Brogården

Brogaarden er en tidligere højskole, som i dag er overtaget af Pindstrup Centret - en organisation for familier med børn med handicap og særlige behov. For at kunne bruge faciliteterne som organisationens kursuscenter har ønsket været at skabe faciliteter, der kan huse handicappede familier med børn.
 Brogården. C.F. Møller. Photo: Kirstine Mengel
Fakta

Bygherre

Pindstrup Centret

Adresse

Middelfart, Danmark

Omfang

1.340 m²

År

2011-2012

Bygherrerådgiver

Kim Christiansen

Entreprenør

K. G. Hansen

Ingeniør

COWI

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Præmiering
Præmiering
  • Middelfart Kommunes Arkitekturpris. 2012

Ambitionen for projektet har været, at oplevelserne for gæster og brugere med særlige behov ikke skal påvirkes negativt af institutionsagtige rammer, men i stedet foregå i tidssvarende, fuldt integrerede og autentiske rammer.

Nybyggeriet kan huse 14 familier i lejligheder med to værelser, hvor det ene har fuldt indrettet handicapbadeværelse, mens det andet værelse er lidt mindre og blot med bad. For maksimal fleksibilitet kan værelserne deles op i 28 almindelige kursusværelser.

Alle værelserne er orienterede mod fællesrummet, der samler sig omkring en stor skorsten med tre åbne ildsteder. Store glaspartier giver frit udsyn til Lillebælt og Lillebæltsbroen. For at skabe en varm og imødekommende stemning er der valgt naturlige materialer, fx naturstensgulve, trælamel-lofter og blankt murværk. Hele bygningen er i sagens natur 100 pct. handicapvenlig.

Læs mere

Flere projekter | Plejeboliger

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.