Sofiegården, plejeboliger og center. C.F. Møller. Photo: JWLuftfoto

Sofiegården, plejeboliger og center

Plejecentret Sofiegården består af 50 plejeboliger, et plejecenter med områdekontor og dagcenter samt et multihus, der danner den østlige afslutning på boligområdet Sandegraven.
 Sofiegården, plejeboliger og center. C.F. Møller. Photo: Torben Eskerod
Fakta

Bygherre

AAB, Arbejdernes Andels Boligforening

Adresse

Vejle, Danmark

Omfang

5.500 m²

År

2002

Ingeniør

Rambøll

Arkitekt

C.F. Møller Architects

De nederste etager i Sofiegårdens syv etager høje bygning huser områdekontor og et dagcenter, der servicerer alle ældre beboere i Vestbyen, Vejles gamle arbejderkvarter.

Plejecentret har hjemme i bygningens fem øverste etager, hvorfra der udsigt til ådal og fjord, og udbyder i alt 50 plejeboliger fordelt på fem leve-bo-miljøer med fælles køkken, opholdsrum, bryggers og altan. De fem etager er udført i lyse tegloverflader med indfarvet mørtel og ligger ovenpå en to-etager delvist søjlebåret base i mørk tegl med indfarvet mørtel. Vinduerne i træ-alu er tofarvet opdelt af en skyggenot og tilfører lethed til vinduespartierne.

Sofiegårdens multihus, der er beregnet for hele områdets beboere, herunder plejeboligerne og dagcentrets gæster, indeholder storkøkken, anretterkøkkener, café, netcafé og aktivitetslokaler m.v. Multihuset er føjet sammen med plejecenteret via en et-etages cafébygning, hvorpå der er anlagt en tagterrasse. Det er udført med listedækkede og træbeklædte facadepartier og hårdttræsvinduer. Cafébygning og aktivitetsafsnit danner sammen med plejecentret et lille ankomsttorv med gode muligheder for udeophold.

Læs mere

Flere projekter | Plejeboliger

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.