Ressourcecenter på Coburg Crescent. C.F. Møller. Photo: Mark Hadden

Ressourcecenter på Coburg Crescent

Det nye ressourcecenter på Coburg Crescent er en bygning med flere anvendelsesmuligheder, hvor dens primære rolle er at fungere som et dagcenter for voksne med indlæringsvanskeligheder. Derudover skal bygningen rumme behandlingsrum og understøttende bomuligheder ved både længere og kortere ophold. Centeret rummer også generelle fællesområder, herunder en butik og en café, hvor der er ansættelsesmuligheder for brugerne, og som aktivt fremhæver dagcenterets fællesskabskultur.
 Ressourcecenter på Coburg Crescent. C.F. Møller. Photo: Mark Hadden
Fakta

Bygherre

London Borough of Lambeth

Adresse

London, UK

Omfang

3.150 m²

År

2015-2019

Bygherrerådgiver

Alex Kim

Entreprenør

Farrans

Ingeniør

Price & Myers (structure and sustainability) DESCO (M&E)

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskab

Jamie Buchanan Landscape Architect

Andre samarbejdspartnere

Quantity Surveyor: Airey Miller Planning consultant: Dominic Lawson Bespoke Planning

Bygningens form er konstrueret som en beskyttet gårdhave med en aktiv facade i bolig-skala mod nabobebyggelsen Palace Road Estates. En højdeforskel på tre meter fra den ene side af grunden til den anden er indarbejdet ved at placere hovedindgangen og det beskyttede nedgangsområde på den lave side, så der opnås trappefri adgang. Den anden hovedindgang, der fører til de mest offentlige områder, herunder café, fællesområde og butik, ligger på første sal i gadeniveau.

Designets enkelhed er karakteriseret ved et stort skrånende tag, der omslutter alle de forskellige dele og komponenter i bygningen i ét samlet volumen. Den øverste del af bygningen omslutter de øverste etager og taget med en skærmbeklædning af rødlig tegl. I modsætning hertil er stueetagens sokkel udført i mørkere mursten. Det er vigtigt at sikre, at de foreslåede servicefaciliteter i mindre grad ligner de ældre institutionsmodeller. Vi ved, at det er vigtigt at opnå optimal fleksibilitet med hensyn til den fremtidige servicedækning og integrere brugerne så meget som muligt i samfundet generelt.

Læs mere

Flere projekter | Sundhed/Plejeboliger

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.