Krebsestien - fremtidens plejecenter. C.F. Møller

Krebsestien - fremtidens plejecenter

Plejecentret Krebsebo i Gjesing skal ikke kun rumme 100 nye plejeboliger – det skal også være midtpunkt for en miniby, kaldet Seniorbyen, der forbinder plejecentret med resten af Gjesing og skaber liv omkring de ældre.
 Krebsestien - fremtidens plejecenter. C.F. Møller
Fakta

Bygherre

Esbjerg Kommune

Adresse

Esbjerg, Danmark

Omfang

11.524 m², 100 boliger

År

2017, konkurrence

Bygherrerådgiver

Fuldendt

Ingeniør

Oluf Jørgensen A/S Rådgivende ingeniørfirma

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskab

C.F. Møller Architects

Andre samarbejdspartnere

Lena Baungaard, lena.baungaard@herning.dk Henning Lindberg, hl@dengamleby.dk

Projektets store fokus er, at skabe et sted, der ikke føles som en institution, men som et hjem. Den hjemlige følelse kan skabes ved at fastholde dele af den dagligdag, beboerne har haft gennem livet. Seniorbyen giver de ældre mulighed for at tage ’ud i byen’, når de daglige gøremål skal klares – ligesom de har gjort hele livet.

Seniorbyen består af to boligklynger i form af plejecentret og en ældrevenlig boligbebyggelse. Herimellem er der skabt et pladsrum, hvor Seniorbyens hverdagsliv kan udfolde sig.

Plejecentret er sammensat af fire huse, hvor tre af husene indeholder plejeboliger og opholdsarealer. Det fjerde hus, Kulturhuset, indeholder offentlige funktioner med blandt andet café og sygeplejeklinik. I midten er der en indre gårdhave, der sætter sammen om et både åbent og tydeligt afgrænset miljø, som er trygt og sikkert for de demensramte beboere.

Ved at samle de offentlige funktioner i Kulturhuset, kan det benyttes af hele kvarteret, og det får herved karakter af et kvarterhus. Ved at adskille boligerne fra de praktiske funktioner, sikres samtidig den hjemlige følelse i plejeboligerne.

Naturens terapeutiske og helende effekt udnyttes både i plejecentrets indre gårdhave, hvor der er en prydhave, og i det bagvedliggende skovbryn, der er indrettet med naturintegrerede aktiviteter. Herved skabes samtidig en attraktiv destination for både Seniorbyens beboere og nærområdets børn og voksne.

Læs mere

Flere projekter | Plejeboliger

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.