Strandparken. C.F. Møller

Strandparken

Ældreboliger i høj kvalitet med fokus på bæredygtighed og god arkitektur ved havnen i det centrale Simrishamn. Bebyggelsen omfatter seniorboliger med ca. 80 lejligheder samt pleje- og omsorgsboliger med 60 lejligheder.
 Strandparken. C.F. Møller
Fakta

Bygherre

Sveafastigheter

Adresse

Simrishamn, Sverige

Omfang

10.000 m²

År

2020

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Udfra en vision om højkvalitets ældreboliger i et attraktivt miljø, hvor tryghed, velbefindende, service og komfort er gennemgribende er konceptet for morgensdagens ældreboliger udviklet. Projektforslaget omfatter plusenergihuse. Med fokus på bæredygtighed og god arkitektur spiller boligerne godt sammen med nærheden til havet og havnen samt med bybilledet. For at udvikle det centrale Simrishamn og styrke de eksisterende kvarterer er designet tilpasset byens historiske karakteristika. Boligerne har en varieret og tilpasset arkitektur, hvor den en bygning har facader af cedertræ for at skabe den naturlige følelse, som området tilstræber, mens den anden er pudset op for at skabe forbindelse til ejendomme i det centrale Simrishamn, der blev opført i det 19. århundrede. For at styrke bygningens grønne aftryk på stedet er taget prydet med solpaneler. Rummene har store vinduer med lysindfald fra flere retninger, og tættest på havet ligger seniorbygningen, hvor alle lejligheder har havudsigt. Et omhyggeligt udformet boligområde fremmer udendørs aktiviteter med mulighed for bevægelse, rekreation og fællesskab. I direkte forbindelse med de nye huse opføres et offentligt badeområde og grønne områder med tennis- og petanquebaner. Grundens beliggenhed ved havet skaber to separate udsigtspladserr for beboerne og offentligheden.

Fokus på naboskab

Boligmassen i Simrishamn suppleres med livsstilsboliger til ældre med både seniorboliger og pleje- og omsorgsboliger, så flere kan blive boende i deres eget lokalområde, også selvom deres behov måtte ændre sig. Simrishamns byudviklingsmuligheder udnyttes samtidig med, at der opføres ældreboliger i den indre by, som er meget efterspurgte. Den nye bebyggelse skaber nye mål, der gavner hele det centrale Simrishamn og harmonerer med byens struktur. Boligerne vil være en velkommen tilføjelse til ældreboligerne i Simrishamn. Her kan seniorer få mulighed for at bo på et af Sveriges smukkeste steder med god adgang til service og offentlig transport.

Læs mere

Flere projekter | Plejeboliger

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.