Fuglsang Sø Centret. C.F. Møller. Photo: Thomas Mølvig

Fuglsang Sø Centret

Fuglsang Sø Centret er både et aktivitetscenter for ældre og 112 plejeboliger i mindre grupper skabt med fokus på muligheden for at sætte sit eget personlige præg på boligerne.
 Fuglsang Sø Centret. C.F. Møller
Fakta

Bygherre

Social og Sundhedsudvalget, Herning Kommune

Adresse

Herning, Danmark

Omfang

11.000 m², 112 boliger

År

2012-2014

Konkurrence

1. præmie i arkitektkonkurrence. 2012

Bygherrerådgiver

Kommunale Ejendomme, Herning Kommune

Entreprenør

JFP Jørgen Friis Poulsen A/S med P+P arkitekter som underrådgivere

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskab

C.F. Møller Architects

Præmiering
Præmiering
  • 1. præmie i arkitektkonkurrence. 2012

Centret er placeret i overgangen mellem by og grøn natur ved bredden af Fuglsang Sø nær Herning. Den unikke placering og de mange fælles faciliteter for områdets ældre – fx aktivitetslokaler, it-rum, værksteder, frisør, butik, motionsrum, klinik og bibliotek – har inspireret til projektets navn: "Byen ved Søen".

Hele centret orienterer sig ud mod søen og er bygget op som en by med en hovedgade, forskellige kvarterer og haver.

Byens fire kvarterer rummer de forskellige tilbud: Daghjem, træning, aktiviteter, café og værksteder. Haverne ligger beskyttet mellem bygningerne og tilbyder sanseoplevelser, fx urtehave, hønsehold og en afsluttende med en opholdstrappe ved kajkanten ned mod søen.

Over byen ligger boligerne som selvstændige, mere private områder, opdelt i mindre intime enheder i klynger. Boligerne er koblet på byen via centralt placerede trapper og elevatorer omkring små torvedannelser på hovedgaden.

Med en transparent facade bliver landskabet trukket ind overalt i stueetagens indre bylandskab, der med mange nicher, pladser og torve samt vekslen mellem høje og lave rum skaber plads til alt fra det store fællesskab til tosomheden eller muligheden for eftertanke.

I de enkelte boliger har muligheden for at sætte et personligt præg været højt prioriteret. Fx er der en niche ved overgangen mellem fælleszone og boligerne, hvor hver enkelt beboer kan indrette sig med enkelte personlige ting.

Læs mere

Flere projekter | Plejeboliger

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.