Arveset gård - gendigtning af et gårdanlæg. C.F. Møller. Photo: Roberto Di Trani

Arveset gård - gendigtning af et gårdanlæg

Arveset gård fra 1849 er et historisk gårdanlæg fra tiden, hvor store dele af Oslo stadig blev brugt til landbrug. I dag fungerer gårdanlægget som boligcenter for hjemløse og indgår i den samlede bevaringsplan for en række af Oslos historiske Akergårde.
 Arveset gård - gendigtning af et gårdanlæg. C.F. Møller. Photo: Nils Petter Dale
Fakta

Bygherre

Oslo Kommune, Boligbygg Oslo KF

Producent

Moelven ByggModul AS

Adresse

Oslo, Norge

Omfang

500 m²

År

2013-2015

Konkurrence

1. præmie i konkurrence. 2013

Entreprenør

Haandverkerne AS

Ingeniør

Boro Bygg AS

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskab

C.F. Møller Architects

Præmiering
Præmiering
  • 1. præmie i konkurrence. 2013

Projektet her gendigter to af gårdens nu nedrevne bygninger – laden og vognskjulet - som en del af boligcentret.

I form, udtryk og størrelse korresponderer de nye bygninger med de originale bygningsværker, men lægger ikke skjul på at være gendigtninger - nu til boliger.

Form, proportioner, materialebrug og farver er valgt med henblik på at give bygningerne et robust og sammenhængende præg.

Den udvendige beklædning er en blanding af stående og liggende træpaneler af varierende bredde, malet i engelsk rød. Ladens bliktag er - som den øvrige beklædning - en tydelig reference til bygningens historie. Vognskjulets tagtækning er skabt ved genbrug af det oprindelige tegl.

Langs facaden skaber nye høje vinduespartier nyt liv, variation og lys til boligerne. Opholdsrummene i de nye boliger er solvendte med lyse og åbne rumforløb. Som følge af stedets funktion er alle lejligheder skabt med robust og tyverisikret indretning.

Projektet med Arveset gård har både samfundsmæssig og social betydning: Gendigtningen af de to bygninger tydeliggør og forstærker Arveset gårds kulturhistoriske identitet, og det historiske gårdanlæg finder i sin nuværende udformning en ny social betydning i lokalsamfundet.

Læs mere

Flere projekter | Træbyggerier/Plejeboliger

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.