Plejehjemmet Aalholmhjemmet. C.F. Møller. Photo: Adam Mørk

Plejehjemmet Aalholmhjemmet

Aalholmhjemmet er oprindeligt opført i 1970 i to og tre etager med et-rumsboliger til plejehjemsbeboerne og med servicefunktioner i kælderetagen. Bygningen fremstod meget nedslidt og med stort varmetab fra facader, tag og vinduer og havde omfattende vådskader i kælderetagen. Efter om- og tilbygningen rummer plejehjemmet 24 to-rums lejligheder i den eksisterende bygning og 8 to-rums lejligheder i en ny tilbygning, i alt 32 mere rummelige og tidssvarende boliger. På hver etage er der indrettet to fælles opholdsrum med køkken, hvor lyset og indretningen er med til at sikre behagelige omgivelser.
 Plejehjemmet Aalholmhjemmet. C.F. Møller. Photo: C.F. Møller
Fakta

Bygherre

Boligselskabet AKB

Adresse

Valby, Danmark

Omfang

3512 m2

År

2002-2003

Entreprenør

Skanska

Ingeniør

Crone & Koch Rådg. Ing.

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Den mest synlige forandring er, at facaderne har fået et helt nyt udtryk. De gamle facader af kalkcementsten er helt pakket ind i en ny klimaskærm, der sikrer at bygningen får et lavt energiforbrug. De oprindelige vinduesbånd er udskiftet med adskilte vindueshuller med brede false af aluminium, der reflekterer lyset ind i rummene. Mod nord og øst er facaderne malet svenskrøde, mens facaderne mod syd og vest har fået en lys grå farve. Facadernes rene og glatte farveflader skaber en venlig og uhøjtidelig atmosfære.

Læs mere

Flere projekter | Plejeboliger

Vis flere projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.