Radarveien. C.F. Møller. Photo: Nils Petter Dale

Radarveien

På Lambertseter i Oslo har C.F. Møller Architects givet form til fire omsorgsboliger for børn og unge med nedsat funktionsevne. Projektets ambition er at skabe god arkitektur og inspirerende boliger på trods af et stramt budget.
 Radarveien. C.F. Møller
Fakta

Bygherre

Oslo kommune Boligbygg

Adresse

Oslo, Norge

Omfang

789 m²

År

2015

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Andre samarbejdspartnere

Haandverkerne, NCC og Moelven

Omsorgsboligerne indeholder fire personlige lejligheder, heldøgnsbemandingsrum og fællesarealer.

Værdighed er et centralt tema i projektet. Arkitekturen er udformet med henblik på, at beboerne kan personliggøre lejlighederne og skabe sit eget hjem. Alle lejlighederne har gode dagslysforhold og udsigt samt hver sin terrasse, hvor beboerne kan være dem selv. Boligernes udformning og sanselige kvaliteter har til hensigt at motivere og styrke beboernes selvværd i vanskelige livssituationer.

Med enkle midler er der bygget det mest nødvendige på den bedst mulig måde. Den arkitektoniske ambition er at give huset en tydelig karakter og gode boligforhold på trods af et stramt budget og standardiserede byggemetoder. Lejlighederne har bedst mulige rumlige kvaliteter indenfor de givne rammer og består af soveværelse, bad, åben køkkenløsning og stue. De fire lejligheder er organiseret som gårdrum, omfavnet af de resterende rum i bygningen, der ligger placeret på en bakke midt mellem træer og klippesten. Lejlighederne er knyttet sammen med heldøgnsbemandingsrum og fællesarealer i én bygningskrop under to saddeltage.

Projektet er bygget med præfabrikerede rummoduler på 25 m2 (netto) og beklædt på stedet med lodrette royalimprægneret træpaneler. Vinduer og beslag er i aluminium og zink. Både indvendige og udvendige materialer har lang levetid og er tilnærmelsesvis vedligeholdelsesfrie. Denne opgave – at bygge gode modullejligheder – er på en og samme tid det mest enkle og mest komplicerede, man kan tænke sig indenfor byggefaget.

Læs mere

Flere projekter | Træbyggerier/Plejeboliger

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.