Med 360 plejeboliger, 150 ungdomsboliger, 20 seniorboliger, 20 boliger for unge med AFS, en daginstitution, butikker og parkeringspladser kommer Det nye Sølund til at spille en vigtig rolle som et aktivt og offentlighedsgenererende bindeled mellem livet omkring Ryesgadekvarteret og videre ud mod søerne.
Det nye Sølund har et enormt potentiale som urban generator, der kan tilføre området liv og stemning med sine mange beboere, sit personale og sine gæster. De vil befolke området og skabe liv og bymæssig aktivitet døgnet rundt – både mod søside og i bebyggelsens møde med bydelen ud mod Ryesgade.
Derfor kalder Det nye Sølund på en arkitektonisk åbenhed, som kan skabe en attraktiv og spændende ramme om de forskellige fællesaktiviteter og services, som i fremtiden skal samles her.
Byggeriets formgivning og arkitektur forsøger at fange følelsen af at bo på Nørrebro og vil samtidig give brugerne meningsfyldte oplevelser i form af byliv, lys, udsigt, medmenneskeligt samvær og natur.
Arkitekturen genkalder rumlighederne i den klassiske karréstruktur, som man kender den fra dette særlige sted på Nørrebro, og vil igennem denne struktur skabe et absolut nutidigt bygningsværk, der også peger frem i tiden.
Sølund vil facilitere mangfoldige møder mellem brugere og generationer på tværs, uden at kompromittere husets grundlæggende samspil med omgivelserne, dets fredsommelighed samt brugernes og personalets tryghed.