Nyt Frogner Plejehjem. C.F. Møller

Nyt Frogner Plejehjem

De Fem Haver er et plejehjem for demente med fem grønne atrier og organiske, cirkulære bevægelsesforløb.
 Nyt Frogner Plejehjem. C.F. Møller
Fakta

Bygherre

Lier kommune, Anlegg og eiendom

Adresse

Lier kommune, Norge

Omfang

10.000 m²

År

2013, konkurrence

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskab

C.F. Møller Architects

Demens er en hjernesygdom, som er kendetegnet ved hukommelsessvigt, og et af symptomerne på fremskreden demens er behovet for at vandre - ofte i cirkulære forløb. Et af målene for hjemmet i Lier har været at gøre denne vandring til en positiv oplevelse.

Plejehjemmet er opbygget af i alt fire sammenhængende huse i tre etager, som behandler hver af demensens fire faser, og har derudover en central ankomst og kantine, der har kontakt til alle husene.

I hjertet af hvert hus finder man et grønt udendørs atrium, som gemmer en have - med planter og grønt fra den lokale Lier dal. Sigtet med de sammenhængende, cirkulære forløb i de forbundne huset er, at beboerne aldrig føler sig fanget i gangforløb, der slutter blindt.

De grønne atrier sikrer, at beboerne møder lys, grønt og årstidernes skiften på deres vej. Den centrale ankomst og kantine rummer den største af de i alt fem haver, som gør denne del af hjemmet til det naturlige mødested for alle brugere af huset.

De fem haver bærer med sin opbygning omkring udendørs haver slægtskab med de gamle refugier, hvor natur trækker luft og ånderum ind i hjertet af bygningen.

Læs mere

Flere projekter | Plejeboliger

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.