Vega skole & aktivitetshus - Skiltekoncept. C.F. Møller. Photo: Mårten Lindquist

Vega skole & aktivitetshus - Skiltekoncept

Skiltekoncept til Vega skole & aktivitetshus, der skaber en sammenhængende visuel identitet, som ikke blot letter navigationen, men også styrker skolens samlede identitet.
 Vega skole & aktivitetshus - Skiltekoncept. C.F. Møller. Photo: Mårten Lindquist
Fakta

Bygherre

Byggdialog AB

Adresse

Haninge, Sverige

År

2022-2023

Entreprenør

Tornberget

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskab

C.F. Møller Architects

Kunstner

Knee-Deep af Molly Haslund og arkitekt Aspasia Balta, placeret i gårdhaven. Linjer i Rörelse (Linjer i bevægelse) af Jakob Ojanen, placeret inde ved den centrale trappe. . Vegasfæren af Space Popular (Lara Lesmes og Fredrik Hellberg), placerat i biblioteket.

Vega skole & aktivitetshus er et unikt samlingspunkt i bydelen, der tilbyder plads til alle, unge som gamle. Her forenes skole, kultur og fritid under ét tag. Beliggende i hjertet af Vega nær stationen er Vega skole & aktivitetshus et naturligt mødested og fremstår som et synligt sted i byen. Skilteprogrammet for Vega skole & aktivitetshus omfatter både udendørs- og indendørs-skiltning og er baseret på omhyggeligt overvejede valg af materialer, farver og designelementer for at harmonere med omgivelserne. Konceptet anvender kontrastfulde farvevalg og tydeligt grafisk design for at sikre læsbarhed og tydelige budskaber. Skilteprogrammet bygger videre på de bedste principper fra nærliggende skolers programmer og knytter sig dermed til visuelle udtryk i kommunen.

Balance mellem funktion og æstetik

Udendørsskiltningen omfatter udviklingen af et vejledningssystem, der effektivt guider besøgende og brugere gennem skolens område. Ved analyse af flow og områder er der valgt strategiske placeringer af skilte, der ikke kun letter bevægelse, men også supplerer bygningens arkitektur og udtryk. Programmet består således af overordnede kortskilte suppleret med mindre henvisningsskilte.

Indendørsskiltning er en væsentlig del af projektet og fokus har ligget på at skabe en intuitiv og fleksibel skiltning. Studier af bevægelsesmønstre og logistik har identificeret væsentlige områder for at sikre den bedste placering af skiltene. Skiltene er udformet, så de integreres i interiøret, samtidig med at de kommunikerer klart og tydeligt for at lette hurtig orientering.

C.F. Møller Architects har også stået for at designe bygningen og landskabet og sammen med skiltningen er der skabt et sammenhængende hele.

Læs mere

Flere projekter | Bygherrerådgivning

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.