Artcenter Spritten. C.F. Møller. Photo: Peter Sikker Rasmussen

Artcenter Spritten

C.F. Møller Architects er bygherrerådgiver på opførelsen af Artcenter Spritten, som transformerer et gammelt industriområde til Aalborgs nye kunstcenter.
 Artcenter Spritten. C.F. Møller. Photo: Peter Sikker Rasmussen
Fakta

Bygherre

Ejendomsfonden ArtCenter Spritten

Adresse

Aalborg, Danmark

Omfang

3.200 m² (2.200 m² ombygning, 1.000 m² nybyggeri)

År

2020-2021

Bygherrerådgiver

C.F. Møller Architects

Kunstner

Studio Tomás Saraceno

Andre samarbejdspartnere

Realdania Aalborg Kommune

Ejendomsfonden Artcenter Spritten, er bygherre på opførelsen af det nye kunstcenter, Artcenter Spritten i de nedlagte spritfabrikker i Aalborg. Som bygherrerådgiver bidrager C.F. Møller til at skabe et konkurrenceprogram for byggeriet og rådgive bygherre og konkurrencens dommerkomité i valget af rette vinder.

Transformation til levende bykvarter

Artcenter Spritten er indrettet i de fredede bygninger, i den tidligere spritfabriks kedelhaller og værkstedsbygning og er en del af en større forvandling til et nyt bykvarter med fokus på kunst og kultur sammen med boliger og erhverv. Transformationen sker i et tæt partnerskab mellem kommune, kulturinstitutioner og ejendomsudviklere. C.F. Møller Architects bistår Ejendomsforeningen Artcenter Spritten i samarbejdet med områdets interessenter, i borgerrettede aktiviteter og i forhandlinger med projektets aktører.

Ambitionen er, at Artcenter Spritten skal bidrage til udviklingen af ny kulturarv og ikke blot konservere den eksisterende kulturarv. Bl.a. ved at tilbyde ”rå” og utraditionelle udstillingsrum som ramme for visning af national og international installationskunst på højt niveau. I forlængelse af dette har C.F. Møller Architects gennemført undersøgelser af de gamle fredede bygninger, for blandt andet at sikre sig, de kunne bære et nye kunstværk kaldet Cloud City af Tomás Saraceno.

C.F. Møllers rådgiverrolle har dermed bidraget til at sikre, at Ejendomscenter Artcenter Spritten får realiseret deres vision om at skabe en ny og unik kunstoplevelse ved at transformere den gamle spritfabrik på en måde, hvor den industrielle fortid skaber konkrete rammer for en ny kulturtig fremtid i Aalborg.

Læs mere
Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.