Aarhus Havn, Pakhus 404 - Samskip. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer

Aarhus Havn, Pakhus 404 - Samskip

I tilknytning til Aarhus havns nye havnesenter, tegnet av C.F. Møller, har en av leietakerne, shippingvirksomheten Samskip, ønsket seg en ny og større lagerbygning. Lagerbygningen er skapt med referanser til øvrige C.F. Møller-lagerbygninger i Aarhus havn.
 Aarhus Havn, Pakhus 404 - Samskip. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer
Fakta

Byggherre

Aarhus Havn

Adresse

Aarhus, Danmark

Omfang

2 200 m²

År

2015-2016

Byggherrerådgiver

C.F. Møller

Entreprenør

NCC Construction A/S

Arkitekt

Design: C.F. Møller Architects, Prosjektering: Frost Larsen

Prosjektet er den første etappen av en ny type lagerbygninger på havnen, skapt for å gjøre fremtidige utvidelser enklere, og med referanser til de øvrige lagerbygningene på havnen. Huset er laget med en rasjonell stålkonstruksjon med fleksibel struktur som består av to variable rammer. Den ene rammen er konstant, mens den andre er styrt av behovene i vareankomsten og husets velferds- og kontorenhet. Med sin bruk av alu-sinusplater, kanalplast, sort-hvite fibersementplater samt forskjellige galvaniserte enheter, følger materialene det nye havnesenteret ved Aarhus havn. I tillegg har lagerbygningen oransje porter som gjenspeiler andre C.F. Møller-lagerbygninger i Aarhus havn.

Lagerbygningstypen har spesielt fokus på trygt og behagelig arbeidsmiljø med generøse dagslysforhold og velferdsfasiliteter.

Les mer

Flere prosjekter | Industri

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.